Cum ar putea arăta piscinele în viitorul apropiat

Autoritățile din Marea Britanie discută cum ar putea avea loc redeschiderea piscinelor și ce reguli vor trebui implementate.

Cum ar putea arăta piscinele în viitorul apropiat

Numărul de cazuri noi de coronavirus este în descreștere în ultima perioadă, ceea ce a dus și la o relaxare a restricțiilor impuse de autorități până acum. De la 1 iunie, terasele și plajele s-au redeschis, cel mai probabil se vor deschide și sălile de fitness după 15 iunie și tot atunci există chiar posibilitatea redeschiderii mall-urilor. În ceea ce privește piscinele nu avem încă o declarație clară pe acest subiect, dar modul în care gestionează problema autoritățile din Marea Britanie ar putea să ne dea câteva indicii despre cum se vor petrece lucrurile de acum încolo.

Conform restricțiilor impuse acum în Marea Britanie, piscinele vor sta închise până pe data de 4 iulie, iar 500 dintre ele ar putea fi închise permanent. Jane Nickerson, directoarea Swim England, organizația care le are în subordine, a declarat că încă se discută măsurile ce vor fi aplicate odată ce accesul la piscine va fi din nou permis. Aceasta a spus că oamenii vor trebui să vină îmbrăcați cu costumul de baie, pentru a nu se mai schimba la vestiare și accesul va fi permis într-un număr mai restrâns ca până acum.

Duncan Goodhew, laureat cu aur olimpic pentru natație și președintele Swimathon, a declarat că există 5.000 de piscine publice în Anglia și că 10% dintre acestea probabil nu se vor mai redeschide pentru că sunt vechi, ineficiente și greu de întreținut și păstrat în contextul distanțării sociale. Acesta a mai adăugat că există foarte mulți oameni cu handicapuri, diverse afecțiuni care necesită recuperare care nu mai pot benefica acum de acest serviciu.

Clorul cu care se dezinfectează piscinele și bazinele este eficient în a elimina și noul coronavirus, dar problema o reprezintă distanțarea socială și schimbatul în vestiare. Autoritățile urmează să vină cu o soluție în aceste privințe.

Citește și:
Masca îți provoacă acnee? Iată cum poți preveni această problemă majoră

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet