Cristale vindecătoare: ce este adevăr, ce este mit și ce trebuie să știi

Sunt ultra-promovate pe Instagram, în ultima vreme, chiar și de vedete precum Adele sau Miranda Kerr. Se spune că aceste cristale vindecătoare pot fi folosite pentru relaxare și purificare, însă nu numai atât.

Cristale vindecătoare: ce este adevăr, ce este mit și ce trebuie să știi

În ultima vreme, din cauza stilului de viață dezordonat, oamenii se simt din ce în ce mai secați de energie și au diverse probleme de sănătate. Acesta este, probabil, și motivul pentru care se pune acum un accent atât de mare pe stilul de viață și se încearcă descoperirea a cât mai multor metode de wellness, printre care și apelarea la cristale vindecătoare.

Deși în ultima vreme s-au lansat multe trenduri inovative în wellness (precum Reiki, etc), află că aceste cristale vindecătoare nu sunt chiar atât de noi precum crezi. Pietrele sunt vechi de milioane de ani, iar oamenii le folosesc de secole. Și nu, nu exagerez! Cel mai vechi cristal datează de acum 4.4 miliarde de ani.

De ce a început toată agitația acesta cu pietrele magice? Motivul ar fi pentru că se crede că au un canal energetic cu Pământul, că sunt încărcate cu energii pozitive, fiind capabile să ne vindece de energiile negative, astfel având un efect benefic asupra corpului uman.

De asemenea, se crede că aceste pietre au diverse puteri. De exemplu, cuarțul roz are puteri miraculoase atunci când vine vorba de dragoste, iar aventurinul ne aduce noroc.

Cum se crede că funcționează aceste cristale vindecătoare și cum pot fi folosite

Se presupune că aceste cristale vindecătoare au efecte foarte bune pentru întreaga noastră stare de spirit (atât mentală, cât și spirituală), dar și pentru starea fizică. Multe culturi au folosit aceste cristale de-a lungul timpului, datorită energiilor pozitive pe care acestea le transmit.

Cristalele au același tip de vibrații care se află și în gândurile, sentimentele și corpurile umane. Aceste pietre au scopul de a amplifica starea de spirit pe care noi deja o avem. De asemenea, acestea ne pot călăuzi pe drumul cel bun într-un anumit domeniu al vieții noastre. Altfel spus, poți primi ceva ajutor pentru ceva anume, precum găsirea iubirii sau o stare pozitivă de spirit.

Se crede că aceste cristale vindecătoare pot veni în ajutorul tău, în funcție de locul în care le poziționezi. Pentru sănătate, ar trebui să ții un cristal lângă pat, pentru a te încarca cu energiile pozitive în timp ce dormi. Dacă simți că ai nevoie de mai multă putere de concentrare, ține un cristal pe masă. Culoarea mov îți va aduce liniște în viață, în ciuda zilelor agitate. Cuarțul roz te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și, astfel, să poți realiza tot ceea ce îți propui.

Cum decurge o ședință de purificare a energiilor cu cristale?

Totul începe după ce te așezi într-un scaun confortabil. Vei fi întrebată ce știi despre cristale și cum te aștepți să te ajute acestea. Trebuie să înțelegi că aceste cristale te ajută să îți deblochezi energiile naturale din corpul tău și că se folosesc diferite tipuri de cristale, pentru diferite tipuri de probleme. Apoi, vei fi rugată să spui trei cuvinte asupra căruia îți dorești să meditezi și pe care ți-ai dori să le folosești pentru a descrie realitatea.

Ce vei simți?

Oamenii care deja au experiemntat această terapie cu cristale susțin că, imediat după începerea ședinței, se simt brusc foarte relaxați și liniștiți, o căldură începând să le umble prin corp. Uită de tot ce este în jur, iar la final se trezesc din nou în scaunul pe care s-au așezat la început. Au impresia că au dormit adânc, simțindu-se plini de energie și cu o mare încărcătură pozitivă.

Funcționează cu adevărat aceste cristale vindecătoare?

Aceste minerale se formează după ce magma se răcește. Deci, deși arată bine și sunt strălucitoare, cel mai probabil nu sunt altceva decât niște simple pietre.

Științific vorbind, încă nu s-au descoperit dovezi clare cum că aceste roci ar putea fi, cu adevărat, vindecătoare. Probabil că puterea minții ne ajută și în acest sens, căci putem vedea rezultate doar pentru că noi credem cu adevărat că funcționează.

Și, în orice caz, dacă au cu adevărat puteri vindecătoare rămâne un mister, căci în ciuda faptului că nu există dovezi științifice care să ateste aceste lucruri, oamenii care încearcă aceste terapii par a fi cu adevărat încântați.

Citește și:
Ce este igiena somnului? 12 sfaturi care îți vor îmbunătăți somnul

Text: Amy Abaluta
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet