Ce impact are asupra psihicului tău dacă ieși mai mult cu prietenii

Cu tot haosul care se află în viața noastră, uităm de faptul că avem prieteni și că ar trebui să le acordăm o mai mare atenție, inclusiv să petrecem mult mai mult timp cu ei. Ba mai mult, uităm și de faptul că ar trebui să acordăm o mai mare atenție asupra sănătății mintale.

Ce impact are asupra psihicului tău dacă ieși mai mult cu prietenii

Studiile arată faptul că o viață socială activă are un puternic impact asupra reușitelor din viața ta. Lucru care poate fi înțeles foarte ușor de la sine.

Stresul ne afectează în fiecare zi și, poate că nu ne dăm seama, însă are un impact negativ asupra păstrării unui echilibru în viața noastră. Din păcate, în ziua de astăzi, foarte mulți oameni se confruntă cu anxietate și depresie, iar în unele cazuri aceste afecțiuni pot fi chiar extrem de severe. Pentru a reuși să te detașezi de tot stresul cotidian ai nevoie să ieși în oraș, să citești o carte bună, să vezi un film ori să faci acele lucruri care îți plac.

Desigur, este important să te înconjori și de persoane de calitate și care să nu stea alături de tine având un interes. Specialiștii susțin că, pentru a avea un psihic echilibrat, să încerci să ieși de cel puțin două ori pe săptămână cu prietenii. Pe lângă faptul că ai în permanență suportul lor, atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin bune, șansele de a te confrunta cu depresie și anxietate sunt mult mai mici. Un timp de calitate petrecut cu prietenii îți schimbă complet maniera în care vezi lucrurile datorită schimbului de experiențe și a felului în care ei se raportează la realitate.

Femeile răspund mult mai bine în fața stresului atunci când au alături cei mai buni prieteni. Desigur, acest lucru are legătură si cu un factor hormonal, și anume oxitocina, cunoscută pentru foarte mulți oameni drept „hormonul iubirii.' Acest hormon are un rol extrem de benefic în ceea ce privește planul social și interacțiunea dintre oameni. Probabil deja te gândești la faptul că face parte doar din felul sensibil al femeilor de a fi, însă, în realitate, și bărbații pot deveni extrem de sensibili și afectați de stresul cotidian.

Fie că există posibilitatea să te fi îndepărtat de anumiți prieteni din cauza distanței sau a intereselor diferite pe care le aveți acum în viață, este esențial să încerci să menții acea legătură dintre voi cât mai strânsă. Poți face acest lucru foarte ușor astăzi, având la îndemână rețelele de socializare prin care poți comunica cu oricine, oricând și oriunde, de pe orice alt continent s-ar afla. În mod cert, ar trebui să apelezi la aceste mijloace doar în cazul în care timpul nu vă permite să vă întâlniți față în față.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este faptul că prietenii te pot influența și în ceea ce privește alegerea stilului de viață. Trebuie să fii conștientă de faptul că îți va fi extrem de greu să te ții de o dietă dacă prietenii tăi nu fac alegerile alimentare potrivite și mănâncă nesănătos. Poate părea un lucru minor, însă trebuie să te gândești și la asta când vrei să ieși cu prietenii. Același lucru se aplică și în cazul alegerii partenerului de viață. Dacă tu îți dorești să fii cu cineva, iar prietenii tăi nu îl consideră un partener potrivit pentru tine, ar trebui să faci ceea ce simți, fără să te gândești la ceea ce îți spun ei.

Fie că îți dorești să reintegrezi o prietenie mai veche sau chiar îți dorești să petreci mai mult timp cu prietenii actuali, bucură-te de momentele petrecute cu ei dacă vrei să păstrezi un echilibru în viața ta. Însă, ține cont de faptul că, și în acest context, nu contează cantitatea, ci calitatea. Astfel că nu ar trebui să ai un anumit număr de prieteni. Trebuie să îi ții aproape pe cei care chiar contează și au un impact pozitiv asupra ta.

Citește și:
8 obiceiuri simple pe care trebuie să le adopți pentru a fi mai fericită

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet