Care sunt cele 4 tipuri de migrene și cum poți face diferența dintre ele

Migrenele pot ascunde probleme grave de sănătate, iar din acest motiv ar trebui să le acorzi atenție și să identifici la timp cauza lor.

Care sunt cele 4 tipuri de migrene și cum poți face diferența dintre ele

Migrenele apar destul de frecvent, însă foarte puține persoane știu într-adevăr care este cauza lor. În plus, acestea pot ascunde probleme destul de grave de sănătate. 

Dacă și tu te confrunți cu dureri de cap sau migrene, ar trebui să acorzi atenție câtorva semne care te vor ajuta să îți dai seama dacă ele sunt grave sau nu. Dacă durerea nu dispare în câteva ore, chiar dacă ai luat o pastilă pentru asta, atunci ar fi cazul să începi să te gândești care ar fi cauza ei. Pe lângă asta, ar trebui să tratezi aceste dureri doar sub observația medicului.

Pentru a le evita, specialiștii ne recomandă să avem un stil de viață sănătos, aici incluzând o dietă echilibrată, să dormim cel puțin opt ore pe noapte, să reducem cât de mult putem stresul și să facem exerciții fizice. În plus, mai putem apela și la meditație, acupunctură sau alte tipuri de terapii alternative.

Așadar, iată care sunt cele 4 tipuri de migrene și cum poți face diferența între ele pentru a le trata la timp:

1. Migrene

De cele mai multe ori, migrenele sunt dureri de cap cu o intensitate moderată, iar în alte cazuri chiar severă. Există mai mulți factori declanșatori, iar aici se poate aduce în discuție lipsa unei alimentații echilibrate, stresul, schimbarea vremii, lipsa somnului și chiar alcoolul. Dacă te confrunți cu migrene de mai multe ori pe lună, atunci ar trebui să consulți medicul.

2. Dureri de cap cauzate de situațiile tensionate

Alte dureri de cap mai sunt și cele provocate de situațiile tensionate.  Ele sunt destul de frecvente și pot fi cauzate de oboseală, stările de anxietate și stres. Femeile sunt mult mai predispuse la acestea decât bărbații. Le poți recunoaște destul de ușor, deoarece poți resimți o presiune la nivelul capului.

3. Migrenele menstruale

În perioada menstruției te poți confrunta cu diferite dureri, de la crampe abdominale, dureri de spate, până la migrene. Acestea au ca simptome durerile de cap destul de intense, iar ele sunt cauzate de scăderea nivelului de estrogen. Specialiștii ne recomandă ca în acele momente să încercăm să fim atente la alimentația noastră și să eliminăm mâncărurile procesate, zahărul și carbohidrații.

4. Durerile sinusale

Dacă ai dureri de cap sinusale, atunci poți resimți o presiune destul de mare la nivelul frunții. Ele apar în momentul inflamării sinusurilor și pot fi provocate de alergii, un sistem imunitar slăbit sau o expunere la diferite substanțe poluante. Experții ne recomandă ca în cazul în care durerea nu trece în câteva zile, să consultăm un medic.

Citește și:
7 semne ale stresului pe care nu trebuie să le ignori

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet