Când se vor deschide restaurantele. Declarațiile lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit într-o conferință de presă despre redeschiderea în interior a tuturor restaurantelor.

Când se vor deschide restaurantele. Declarațiile lui Klaus Iohannis

După întâlnirile cu Guvernul și premierul Ludovic Orban, reprezentanții industriei de ospitalitate au anunțat că de la 1 septembrie se vor redeschide toate restaurantele. Desigur, cu anumite restricții.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor”, a declarat Dragoș Petrescu, președintele patronatului HORA.

Despre redeschiderea restaurantelor, președintele Klaus Iohannis a declarat: „cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas, evident, nu ne întoarcem la normalitate, funcționarea se va face în condiții speciale, cu reguli speciale, cu norme speciale, dar acolo unde este posibil consider că este bine să se reia funcționarea.”

Reprezentanții HoReCa așteaptă acum să afle care dintre propunerile lor în privința regulamentului de funcționare a restaurantelor vor fi acceptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Printre acestea se numără distanțarea fizică prin nefolosirea unora dintre mese. Asta va duce la utilizarea restaurantelor în proporție de 50%. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

Președintele patronatului HORA a mai adăugat că „în orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești restaurantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă, într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie cu alt număr, când vorbești de persoane independente. La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului – terasă, toalete sau în altă direcție, către altă masă – va trebui să porți mască.”

Nu se știe încă care va fi numărul maxim de persoane acceptat la o masă, dar e posibil ca acesta să fie între 4 și 6.

Citește și:
Ce sunt evenimentele super virale și cum să evităm apariția lor?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet