Ce a spus Klaus Iohannis după ce a fost întrebat dacă va merge anul ăsta pe litoralul românesc ca turist

Ar merge președintele Klaus Iohannis pe litoralul românesc ca simplu turist? Acesta a vorbit despre asta în cadrul unei conferințe de presă.

Ce a spus Klaus Iohannis după ce a fost întrebat dacă va merge anul ăsta pe litoralul românesc ca turist

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o conferință de presă la Palatul Cotroceni pentru a vorbi despre subiectele la zi, dar și despre ce s-a discutat la reuniunea prin videoconferință a Consiliului European unde liderii UE au analizat situația din Belarus. La finalul conferinței, președintele a fost întrebat și dacă ar merge pe litoralul românesc ca turist. 

Întrebarea vine în contextul în care autoritățile au avertizat de mai multe ori în ultima perioadă că un număr important de infectări cu noul coronavirus s-au produs la mare.

„Este vară, după un an foarte greu și lumea își dorește câteva zile de concediu. Asta este ușor de înțeles și cred că este bine ca românii să meargă în concediu la munte, la mare sau oriunde își doresc. Însă, în același timp, trebuie să ne dăm seama că nu este o vară ca oricare alta și trebuie să ne luăm niște măsuri de precauție, aceleași chestiuni simple: masca, distanța, igiena”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a continuat prin a vorbi despre beneficiile purtării măștii de protecție și cum acesta poate preveni până la 80% dintre infecții. De asemenea, a adăugat că distanțarea socială este și ea foarte importantă.

„Deci, recomand românilor să meargă la munte, la mare sau oriunde își doresc, dar să respecte aceste măsuri absolut necesare pentru a se proteja ei și pentru a-i proteja și pe ceilalți”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie, multe plaje de pe litoralul românesc au fost pline, iar mulți dintre acești turiști nu au respectat normele de siguranță. Referitor la asta, doctorul Virgil Musta, specialist în boli infecțioase a spus următoarele: „Am avut pacienţi care s-au întors din concediu şi care s-au contaminat venind după o vacanţă la mare, dar nu numai la mare, în alte zone unde spuneau că a fost lumea foarte aglomerată şi nu respectau regulile de purtare a măştii şi de distanţare socială. Din păcate, există zone turistice, nu ştiu din ce motiv, nu se respectă regulile de distanţare şi de purtare a măştii, acolo cât este cazul, nu tot timpul, şi reprezintă focare de infecţie”.

Citește și:
STUDIU: Noul coronavirus s-ar putea răspândi prin particulele de praf din aer

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video