Beneficiile extraordinare pe care înotul le are pentru sănătatea ta

Dacă nu îți place deloc să mergi la sală unde este mult prea cald și transpiri, mergi la înot. Înotul este unul dintre cele mai benefice sporturi.

Beneficiile extraordinare pe care înotul le are pentru sănătatea ta

Experții recomandă acest exercițiu deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătatea ta și poate fi practicat de către oricine. Poți să te bucuri de înot alături de familie, prieteni, animale de companie sau chiar singură dacă vrei să te relaxezi puțin.

Mai jos ai o listă cu beneficiile extraordinare pe care înotul le are pentru sănătatea ta:

1. Ajută la pierderea în greutate

Poți arde foarte multe calorii cu ajutorul înotului. O echipă de doctori din Coreea a realizat un studiu pe copiii obezi și a descoperit că înotul sau alte activități acvatice au ajutat la pierderea considerabilă în greutate.

2. Oase mai puternice

Odată cu înaintarea în vârstă, multe femei pierd din puterea oaselor. Înotul poate ajuta la prevenirea acestui lucru. Este foarte benefic și pentru persoanele cu dureri articulare sau artrită. Oamenii de știință au realizat un experiment care a arătat că înotul ameliorează osteoporoza și face oasele mai puternice.

3. Ajută la sănătatea inimii

Dacă stilul tău de viață este unul sedentar și mersul la sală este un coșmar, încearcă să te distrezi mergând la înot. Acest exercițiu te va proteja de orice boală cardiovasculară. Multe studii au arătat că înotul e unul dintre cele mai bune exerciții pentru a avea o inimă sănătoasă.

4. Îmbunătățește flexibilitatea

Înotul zilnic poate îmbunătăți flexibilitatea întregului corp și de asemenea ajută la reducerea durerii articulare.

5. Îmbunătățește coordonarea membrelor

Orice persoană știe că înotul necesită o coordonare a picioarelor, brațelor, capului, pieptului și a ochilor. Fie că e recreațional, terapeutic sau pentru o competiție, înotul te va ajuta să îți controlezi mai bine membrele corpului.

6. Scade nivelul de trigliceride

Dacă ai un nivel foarte ridicat de trigliceride riscul unei boli la inimă este mai mare. Oamenii de știință au realizat un studiu care a arătat că femeile care înoată 60 de minute pe zi timp de 3 săptămâni au reușit să slăbească și să fie mai sănătoase. De asemenea, au observat o scădere în numărul trigliceridelor din sânge.

7. Ajută la controlarea astmului

Astmul este cauzat de inflamarea căilor respiratorii, acestea se blochează și devine foarte greu să respiri. Multe studii au arătat că înotul poate ajuta la reducerea numărului atacurilor de astm.

8. Dormi mai bine

Dacă ai probleme cu somnul, trebuie să începi să înoți. Înotul necesită foarte mult efort și dacă ai petrecut mai mult timp la piscină știi cât de obositor este. Acest lucru este din pricina faptului că întregul tău corp și creierul tău muncesc atunci când înoți.

9. Ajută sănătatea mintală

Stresul, anxietatea și depresia sunt niște probleme pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. Doctorii au descoperit că înotul îți poate schimba starea de spirit și tratează anumite probleme psihologice.

10. Încetinește procesul de îmbătrânire

Înotul te poate ajuta să arăți mai tânără, deoarece îți îmbunătățește starea de spirit care ajută la scăderea stresului oxidativ din corp iar acesta o să funcționeze normal fără să încetinească.

11. Tonifică mușchii

Probabil știi deja că înotul ajută la arderea grăsimilor însă ajută și la tonifierea mușchilor. Mișcările repetate ale picioarelor, mâinilor, pieptului, capului, abdomenului și a gâtului te ajută la formarea unei mase musculare puternice.

Citește și:
Cea mai eficientă dietă, în funcție de personalitatea ta

Text: Victoria Lupascu
Foto: Instagram.com/josephineskriver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet