Al doilea val al pandemiei de coronavirus va lovi mai puternic, anunță experții americani

În iarnă ne vom confrunta cu un nou val de coronavirus, iar reprezentanții CDC afirmă ca va fi mult mai greu de gestionat decât cel de acum.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus va lovi mai puternic, anunță experții americani

Chiar dacă multe țări au început să relaxeze măsurile de prevenție împotriva noului coronavirus și elaborează planuri de redeschidere a economiilor, directorul CDC (Centers for Disease Control and Prevention) afirma ieri că ne așteaptă un nou val, care se anunță a fi chiar mai periculos decât cel pe care îl trăim acum.

„Există posibilitatea ca noul val care va veni în iarnă să fie chiar mai greu de depășit decât cel prin care trecem acum”, spune Robert Redfield într-un interviu pentru The Washington Post. Acesta adaugă că epidemia de coronavirus și sezonul de gripă vor izbucni în același timp. Astfel că, prezența celor două va afecta serios sistemul medical.

„Din fericire, primul val de coronavirus nu a lovit Statele Unite ale Americii în timpul sezonului de gripă. Altfel, lucrurile ar fi fost extrem de dificile în ceea ce privește capacitatea spitalelor”, spune directorul CDC.

Un alt punct pe care Redfield îl amintește este legat de măsurile pe care statele trebuie să le ia în calcul în lunile ce vin pentru a putea face față noului val. Dacă autoizolarea nu va mai fi practicată, atunci trebuie să respectăm cu rigurozitate distanțarea socială. De asemenea, testarea este crucială, pentru a limita numărul bolnavilor de Covid-19. Reprezentanții CDC elaborează în această perioadă proiecte care vizează redeschidrea economiilor într-un mod sigur.

În următoarele luni, misiunea oficialilor din departamentele de sănătate va consta în tragerea unui semnal de alarmă în privința necesității vaccinării împotriva gripei. Astfel, numărul persoanelor internate în spitale poate fi redus. „Dacă te vaccinezi împotriva gripei, poți elibera un pat de spital, de care mama sau bunica ta ar avea nevoie în cazul în care sunt infectate cu coronavirus”, spune Redfield.

În acest moment, CDC numără nu mai puțin de 500 de angajați, majoritatea dintre aceștia concentrându-și activitatea asupra pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, Redfield declara că încă 650 de persoane vor mai fi angajate în perioada următoare pentru a gestiona cât mai bine criza prin care trecem.

Citește și:
Avertismentul unui pediatru: 80% dintre copii pot avea coronavirus acum, dar sunt asimptomatici

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet