A fost emisă Ordonanța militară nr. 7: localitatea Țăndărei intră oficial în carantină. Ce restricții sunt pentru cei care se întorc în România

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat astăzi o nouă ordonanță militară pentru a proteja populația în fața epidemiei de coronavirus.

A fost emisă Ordonanța militară nr. 7: localitatea Țăndărei intră oficial în carantină. Ce restricții sunt pentru cei care se întorc în România

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut în urmă cu puțin timp o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor de Interne în care au anunțat noi restricții prin intermediul unei Ordonanțe militară. Este a șaptea Ordonanță militară de când România a intrat oficial pe data de 16 martie în stare de urgență.

Premierul Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de astăzi că a fost pregătită o nouă ordonanță militară. Acesta a avut o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu privire la măsurile de combatere a răspândirii virusului Covid-19, au precizat reprezentanţi ai Guvernului, conform Digi 24.

„Toți cei care vor veni începând de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, vor fi obligați să stea în carantină. Numărul țărilor care au trecut pe roșu, adică cele care au depășit 10.000 de cazuri, s-a mărit semnificativ. Aproape toate țările din care vin români, unde muncesc și trăiesc sunt din zona roșie. Decizia clară e de a-i caza în spațiile de carantină instituționalizată”, a spus Ludovic Orban, potrivit Digi 24.

Ordonanța militară nr. 7:

  • Se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. Se permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau în unele domenii. Este strict interzisă intrarea și ieșirea din Țăndărei în afara celor permise.
  • O altă decizie cu privire la situația internațională: multe state au intrat în zona roșie, suspendăm zboruri spre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran în și din aceste țări către România pentru 14 zile începând cu data de 5 aprilie ora 23. Această restricție nu se aplică zborurilor de transport marfă, corespondență, zboruri umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizările tehnice necomerciale.
  • Se suspendă transporturile rutiere către Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Elveția, Olanda și Turcia, pe întreaga perioadă a stării de urgență.
  • S-a introdus un articol care va permite zboruri pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state.
  • S-a stabilit pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care nu prezintă simptome aosciate COVID-19 că vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă locația unde pot fi contactați în perioada dintre curse.
  • Pentru a ajuta medicii, asistentele și în același timp familiile lor, ministerele cu rețea proprie și autoritățile administrative locale vor asigura la cerere spații hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului public sanitar.

Citește și:
BREAKING: România va trata pacienții cu Covid-19 cu plasma convalescenților, în urma unei donații de aparatură

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet