90% dintre persoanele infectate cu coronavirus, care necesită spitalizare, suferă și de alte boli

Persoanele infectate cu coronavirus, care necesită spitalizare, suferă și de alte boli, precum obezitate sau diabet, spune Center for Disease Control and Prevention din Statele Unite ale Americii.

90% dintre persoanele infectate cu coronavirus, care necesită spitalizare, suferă și de alte boli

În ultimele săptămâni, au apărut tot mai multe studii legate de noul coronavirus. De la cele legate de simptomele frecvente până la cele care dezvăluiau că bărbații sunt mai afectați de COVID-19 decât femeile.

Center for Disease Control and Prevention din SUA a publicat în această săptămână rezultatele unei alte cercetări în care a analizat care sunt persoanele cu risc crescut de a contracta noul virus și a de fi spitalizați.

Conform acestui studiu, majoritatea persoanelor care au necesitat spitalizare sufereau și de alte boli. Aproximativ 90% dintre aceștia prezentau una sau mai multe boli, în afară de COVID-19. Printre cele mai comune se numără hipertensiunea (49.7%), obezitatea (48.3%), bolile pulmonare (34.6%), diabetul (28.3%) și bolile cardiovasculare (27.8%).

Studiul, realizat în perioada 1-30 martie, a fost făcut pe 1482 de persoane infectate cu coronavirus din 14 state din Statele Unite ale Americii: California, Colorado, Connecticut, Georgia, Iowa, Maryland, Michigan, Minnesota, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Tennessee și Utah.

Cercetătorii au mai constatat că bolile de care sufereau cei infectați cu coronavirus sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor afectate de virusul influenza (ce cauzează gripă). Însă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus care necesită spitalizare este mai mare decât al celor cu gripă.

De asemenea, un alt studiu realizat de CDC arăta că aproximativ 78% dintre pacienții internați în secția ATI și 71% dintre cei internați în spital sufereau de una sau mai multe boli. Iar 27% dintre cei care nu au necesitat internarea sufereau de cel puțin o altă afecțiune.

Deși studiul este unul incipient și a fost realizat pe un număr relativ redus de persoane, cercetătorii subliniază faptul că descoperirile făcute trag un semnal de alarmă asupra importanței prevenției. „Distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor, purtarea măștilor de protecție sunt esențiale pentru a-i proteja pe cei în vârstă și pe cei care suferă de alte boli', spune agenția.

De asemenea, aceștia îi sfătuiesc pe oamenii care suferă de bolile prezentate mai sus să să își anunțe medicul dacă prezintă simptome precum: febră, dificultăți respiratorii sau tuse.

Citește și:
Medicii au descoperit un nou simptom specific infectării cu coronavirus

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet