Medicii au descoperit un nou simptom specific infectării cu coronavirus

Un grup de medici francezi a descoperit noi manifestări ale infectării cu coronavirus, pe lângă cele pe care le știam deja.

Medicii au descoperit un nou simptom specific infectării cu coronavirus

Simptomele infecției cu coronavirus sunt deja cunoscute de către toată lumea: febră, tuse și dificultăți respiratorii. Însă, cu cât numărul persoanelor bolnave crește, cu atât specialiștii au observat că există un număr mai mare de simptome, multe dintre ele fiind comune cu cele ale unei răceli, gripe sau chiar alergii. Dar și pierderea gustului și a mirosului a fost de multe ori un indicator. Iar printre simptomele mai puțin cunoscute se numără oboseala, durerile musculare, senzația de frig, amețeala sau vomă, congestia nazală sau ochii roșii. Pentru a fi sigur de infectare, este nevoie însă de un test.

Un grup de medici francezi au descoperit recent noi simptome care pot arăta infectarea cu coronavirus. Manifestări cutanate care includ degerături, urticarie sau roșeață persistentă au fost asociate cu îmbolnăvirea cu Covid-19. Dermatologii au observat și leziuni cauzate de urticaria temporară. Uniunea Medicilor Dermato-Venerologi din Franța a organizat un grup de discuție pe WhatsApp cu mai mult de 400 de profesioniști care lucrează în mediul privat sau în sistemul de sănătate public din Franța.

Aceștia au anunțat într-un comunicat de presă următoarele: „Analiza mai multor cazuri raportate la Uniunea Medicilor Dermato-Venerologi din Franța ne arată că aceste manifestări pot fi asociate cu noul coronavirus. Alertăm publicul și medicii pentru a identifica pacienții cu potențial contagios cât mai repede. Doctorii au sfătuit populația să meargă la control dacă prezintă unul dintre aceste simptome.

Nu toți pacienții diagnosticați cu Covid-19 dezvoltă complicații, iar unii pot să nu aibă deloc probleme respiratorii, cât timp sistemul lor imunitar se luptă cu virusul. Studiile au arătat că cei care nu manifestă simptome pot în schimb să îi infecteze pe alții.

Directorul General al Sănătății Jérôme Salomon a declarat însă că nu este la curent cu vreo lucrare științifică ce să ateste o simptomatologie dermatologică în cazurile de Covid-19. Acesta a adăugat că sunt încă foarte multe lucruri necunoscute despre noul coronavirus și aflăm în fiecare zi ceva nou.

Citește și:
Măști homemade pentru hidratarea mâinilor, pe care merită să le încerci

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video