Cei 3 pași pentru folosirea corectă a retinolului

Retinolul este unul dintre cele mai bune ingrediente, cu multiple efecte benefice pentru piele.

Cei 3 pași pentru folosirea corectă a retinolului

S-a demonstrat faptul că retinolul acționează asupra pielii prin mai multe moduri și ajută la reducerea ridurilor, estomparea petelor, tratarea acneei, dar și la producerea de colagen.

Dacă nu este folosit corect însă, vei putea crede că nu este atât de benefic pe cât se spune, astfel că acum putem afla cum acționează acesta și mai ales cum putem să îl folosim corect pentru a ne bucura de efectele acestui ingredient puternic.

Pasul 1: Începe cu o formulă mai ușoară

Știm, toate ne dorim să scăpăm de imperfecțiuni cât mai repede posibil, din momentul în care începem să folosim o nouă formulă magică, însă este necesar ca acest ingredient să fie utilizat mai întâi într-o formulă ușoară, iar răbdarea va fi răsplătită în timp. După aceea, poți folosi produsul cu o doză mai puternică, însă este posibil ca pielea să fie iritată și să se cojească, ceea ce nu își dorește nimeni, nu?

Retinolul este cel mai des utilizat pentru produsele pe care le poți cumpăra fără rețetă, în diverse concentrații, însă atunci când auzi termenul de „retinol pe bază de rețetă” sau „retinoizi”, acestea se referă la diversele forme ale vitaminei A, care poate fi achiziționată numai pe bază de rețetă datorită concentrației mai mari.

Pasul 2: Folosește doar o cantitate mică pe pielea complet uscată

Încă o dată s-a dovedit că mai puțin înseamnă mai mult și mai ales în cazul retinolului. Înainte să te duci la culcare, după ce ți-ai curățat fața, așteaptă câteva minute ca să te asiguri că este complet uscată, după care pune foarte puțin retinol pe palmă și, cu ajutorul degetelor, întinde retinolul pe față, începând cu fruntea, deoarece acolo pielea este mai puțin sensibilă, așa că poate suporta o doză mai puternică, dacă din greșeală ai aplicat prea mult, întinde apoi pe nas, obraji și bărbie.

După ce au trecut 20 de minute, îți poti aplica cosmeticele pe care le folosești de obicei, asigurându-te că nu vei folosi niciun produs anti acnee (sau care conține peroxid de benzoil ori acid salicilic, deoarece vor accelera iritația pielii). Dacă te temi că tenul tău sensibil nu va face față, atunci poți folosi mai întâi cremă hidratantă, iar după aceea poți aplica retinolul.

Pasul 3: Așteaptă o săptămână înainte de a-l folosi din nou

Dacă după ce ai respectat acești pași timp de 3 săptămâni, iar pielea ta nu are nicio reacție adversă, precum arsuri, roșeață sau iritație, poți să mărești doza de câteva ori pe săptămână, până când poți ajunge să o folosești în fiecare seară. Dacă între timp apar unele reacții adverse, atunci încearcă să mai rărești serile de aplicare și să menții ritmul pentru o perioadă.

Citește și:
7 ingrediente întâlnite des în produsele cosmetice și care pot cauza alergii

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty