9 dintre cele mai sănătoase fructe pe care ar trebui să le mănânci

Dacă te afli în situația de a consuma destul de rar fructe, deoarece conțin prea mult zahăr, citește care sunt cele mai sănătoase fructe care îți îndeplinesc nevoia de "ceva dulce".

9 dintre cele mai sănătoase fructe pe care ar trebui să le mănânci

În prezent, ne confruntăm cu un trend în dietele alimentare, care presupune renunțarea în totalitate la zahăr. În consecință, renunțarea la fructe, ceea ce, potrivit experților, reprezintă o mare greșeală. Fructele conțin cantități impresionante de vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, cele mai sănătoase fructe ne mențin organismul hidratat și sunt o sursă importantă de fibre.

Iată care sunt cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca pentru a-ți satisface pofta de „ceva dulce”, care sunt, de altfel, și foarte sănătoase:

Căpșuni

Căpșunile reprezintă cea mai bună opțiune atunci când ai nevoie de un fruct care conține o cantitate mică de zahăr. O cană de căpșuni are doar șapte grame de zahăr și asigură mai mult decât recomandarea zilnică de vitamina C.

Grepfrut

Cel mai bun mod prin care poți reduce consumul de zahăr este să fii atentă la mărimea porției. Grepfrutul este un substituent foarte bun al snacks-urilor bogate în zahăr, însă acordă atenție cantității. Jumătate de fruct conține opt grame de zahăr, mai mult decât suficient pentru a-ți satisface pofta.

Avocado

Deși pare ciudat, avocado este un fruct, iar mai mult decât atât, este foarte sănătos datorită grăsimilor care protejează inima și scad nivelul colesterolului. Un singur avocado conține puțin peste un gram de zahăr.

Prune

O prună are doar șapte grame de zahăr și 30 de calorii. Asigură-te că le incluzi în porția zilnică de fructe.

Zmeură

Aceste fructe de pădure au un nivel scăzut de zahăr, ceea ce este surprinzător, având în vedere că au un gust atât de dulce. O cană de zmeură conține cinci grame de zahăr și opt grame de fibre.

Mure

O cană de mure conține șapte grame de zahăr, opt grame de fibre și două grame de proteine.

Mere

Dacă ai diabet sau ești îngrijorată de modul în care fructul îți afectează zahărul din sânge, ia în considerare să schimbi modul în care îl consumi. Un măr întreg are un index glicemic mai mic decât sucul de mere. Un măr mediu conține 19 grame de zahăr, în timp ce o cană de suc de mere neîndulcit, 24 de grame.

Piersici

Când vrei să mănânci ceva dulce, ia în considerare piersicile. O piersică medie conține 13 grame de zahăr și este foarte benefică organismului.

Cele mai sănătoase fructe: Portocale

Ca și în cazul merelor, este mult mai benefic să mănânci o portocală decât să bei sucul. O portocală normală conține 12 grame de zahăr și mai mult decât porția zilnică recomandată de vitamin C. O cană de suc de portocale neîndulcit are de două ori mai mult zahăr și numai o treime de fibre.

Foloseste urmatoarele 5 minute sa vezi cateva curiozitati despre fructe!

Citește și:
7 alimente care îți vor oferi mai multă energie decât o cană de cafea

Foto: Instagram.com/elsas_wholesomelife

Vezi si cum se mananca kaki, denumit „Marul Orientului'

Vezi si: Fructe permise in diabet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet