7 moduri prin care să-ți energizezi corpul, mult mai eficiente decât cafeaua

Dacă treci printr-o perioadă în care simți că nu ai energie nici măcar pentru atribuțiile necesare pe care trebuie să le îndeplinești, consideră-te parte din majoritate.

7 moduri prin care să-ți energizezi corpul, mult mai eficiente decât cafeaua

Există numeroase mici obiceiuri pe care le poți include în rutina ta și care îți vor da un impuls de energie pentru tot parcursul zilei. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să simți că nu trebuie să depui efort pentru a duce ziua la capăt:

Mestecă foarte bine mâncarea


Mestecarea este o parte foarte importantă din digestie, iar mărunțirea foarte atentă a alimentelor îți va ajuta corpul să asimileze mai bine nutrienții și să-i transforme în energie. Dacă obișnuiești să mănânci repede, fără să mesteci alimentele, digestia îți va fi îngreunată, iar corpului îi va lua mai mult timp pentru a-ți furniza energia necesară. Deși nu este chiar o regulă, specialiștii spun că numărul de mestecări ar trebui să se regăsească între 25 și 40 de ori pentru beneficiile menționate.

Bea o cantitate mai mică de cafea

Cafeina blochează anumiți receptori din creier să primească adenozină, un nucleozid care produce oboseala. Deși cafeina previne creierul de la primirea dozei de adenozină, acest lucru nu se întâmplă și la nivelul corpului. Deci, odată ce cafeina lipsește din organism, adenozina, cauza oboselii, creează dependența de cofeină. Pentru un a menține un echilibru, redu cantitatea de cafea încercând să o consumi în doze mici. Această schimbare subtilă te poate ajuta să-ți diminuezi dependența și să-ți stabilizezi nivelul de energie.

Mergi 250 de pași în plus

Mișcarea pune sângele în mișcare, diminuând nivelul de efort pe care corpul nostru trebuie să-l depună ca organismul să funcționeze corect. Cei 250 de pași pe care îi adaugi rutinei tale în fiecare săptămână, îți vor antrena mușchii, sporind energia din corp și minte și te vor ajuta să te simți mult mai bine. De asemenea, îți vei îmbunătăți starea cardiorespiratorie și vei simți că îți poți duce la capăt treburile zilnice mult mai ușor.

Inspiră și expiră adânc

Celulele noastre au nevoie de oxigen pentru energie, iar atunci când respirația este îngreunată, corpul are de suferit. Respirația superficială este una dintre efectele secundare ale stresului. Atunci când nu respiri suficient de adânc, trimiți semnale nervilor care îți amplifică anxietatea. Încearcă să acorzi atenție respirației, măcar de câteva ori pe zi, respirând adânc și relaxat. Inspiră pe nas, numărând până la trei, și expiră pe gură. Nu numai că vei reduce stresul, dar îți vei energiza și corpul.

Mănâncă mai multe fibre

Carbohidrații complecși, care se găsesc în legume, semințe și diverse grăunțe, conțin glucoză, principala sursă de energie pentru corp și minte. Iar pentru că au fibre în compoziție, aceștia sunt digerați mai repede, producând energie într-un timp mai scurt. De asemenea, fibrele îți asigură un somn liniștit și te pregătește pentru a doua zi, când te vei simți optimistă și plină de energie.

Verifică-ți culoarea urinei

Când ești deshidratată, presiunea sângelui scade, bătăile inimii cresc, iar sângele ajunge mult mai încet la creier, de unde rezultă oboseala. Asigurându-te că bei suficientă apă, îi transmiți corpului că nu trebuie să depună atât de mult efort pentru a funcționa. Verifică-ți culoarea urinei pentru a te asigura că te hidratezi corect. Dacă are o culoare de un galben pal, aproape incolor, nu ai de ce să-ți faci griji.

Notează în fiecare zi trei lucruri care ți-au mers bine

Atunci când te gândești constant la ce a mers rău sau ești îngrijorată de ce ar putea să nu meragă bine în viitor, corpul produce hormoni care activează starea de stres. Petrece mai mult timp reflectând asupra părții pozitive și scrie trei lucruri care au mers bine în decursul zilei sau doar câteva aspecte pentru care te simți recunoscătoare. Acest exercițiu îți antrenează mintea să balanseze lucrurile bune din viață cu cele mai puțin plăcute, eliminând astfel stresul și producând mai multă energie.

Citește și:
7 alimente care-ti ofera energie

Foto: Instagram (@janicejoostemaa)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet