7 lucruri pe care dentistul tău ar vrea să nu le mai faci

Nu este ușor să ai un zâmbet perfect, însă cu siguranță vizita și indicațiile unui dentist îți vor ușura această misiune.

7 lucruri pe care dentistul tău ar vrea să nu le mai faci

Pentru că ne dorim un zâmbet precum cel al vedetelor de la Hollywood pe care le admirăm, trebuie să facem și eforturile necesare. 

Iar pentru a obține asta, trebuie să îți faci controalele stomalogice pentru ca dentistul tău să te ajute să scapi de diverse probleme, cum ar fi cariile. Și cum în mediul virtual pot circula o mulțime de sfaturi pe care la prima vedere le putem considera folositoare, înainte de toate ar trebui să îți întrebi dentistul, astfel încât ceea ce faci să nu dăuneze danturii tale. 

Așa că, iată care sunt cele 7 lucruri pe care dentistul tău ar vrea să nu le faci:

1. Uiți să îi spui de problemele tale

De la sângerări gingivale, dureri de maxilar sau senzația de respirație urât mirositoare, toate acestea ascund în spate probleme mult mai grave. Astfel că, este indicat să îți informezi dentistul cât mai devreme cu privire la ele.

2. Folosești acasă kit-uri de albire

Cu siguranță ai văzut până acum o mulțime de soluții de albire, de la seruri, pudre, benzi sau chiar geluri. Însă, dentiștii avertizează faptul că acestea, dacă nu sunt folosite corespunzător, pot duce la subțierea smalțului și sensibilitate dentară. 

3. Bei apă cu lămâie

Apa cu lămâie, mai ales dimineața, are o mulțime de beneficii, precum faptul că îți îmbunătățește digestia, accelerează metabolismul și întărește sistemul imunitar. Însă, ar trebui să o eviți deoarece poate distruge smalțul și duce la apariția cariilor, având în vedere nivelul destul de ridicat al acidității.

4. Folosești o periuță de dinți cu peri prea duri

O periuță de dinți cu peri prea duri poate pune o presiune destul de mare asupra dinților, așa că ar trebui să te orientezi către una cu peri mori sau chiar electrică. Avantajul acesteia este că, având un cronometru, îți spune exact care este timpul pe care trebuie să îl aloci, astfel încât să ai o igienă orală bună.

5. Tu sau copilul tău vă speriați de mersul la dentist

Atât adulții, cât și copiii se sperie de mersul la dentist. Însă, acesta este singurul care poate verifica sănătatea dintiților tăi și depistează la timp anumite probleme, precum cariile, și te îndrumă către ce anume să faci pentru a avea o igienă orală corectă, un zâmbet perfect și care sunt alimentele și băuturile pe care să le eviți pentru a nu sensibiliza dinții. 

6. Folosești alternative naturale pentru pasta de dinți

Acum găsim în jurul nostru o mulțime de variante de paste de dinți, inclusiv cele făcute din ingrediente naturale, fără sulfați. Adevărul este că dentiștii nu recomandă alternativele naturale, precum uleiuri sau cărbune deoarece acestea pot fi mult prea agresive cu dinții tăi. Ar trebui să te orientezi către o pastă de dinți neabrazivă. 

7. Nu iei antibioticele conform instrucțiunilor

Unele antibiotice trebuie administrate la fiecare șase sau opt ore în decurs de câteva zile. Iar dacă ele nu sunt luate în mod corect și regulat, te poți confrunta cu infecții. În cazul în care dentistul îți recomandă anumite medicamente, fie pentru dureri sau infecții, asigură-te că le iei așa cum sunt ele prescrise.

Citește și:
Ce probleme ar putea ascunde faptul că îți este mereu sete

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet