Alimentele care pot ajuta în lupta împotriva cancerului de piele

Când vine vorba de protejarea împotriva cancerului de piele, cei mai mulți dintre noi ne bazăm doar pe crema cu protecție solară și încercăm să nu ne expunem la soare. Cu toate acestea, poți ajuta la prevenirea acestei boli incluzând în dieta ta alimente care luptă contra ei.

Alimentele care pot ajuta în lupta împotriva cancerului de piele

Anumite alimente conțin antioxidanți și nutrienți care luptă în special împotriva razelor UV, iar consumul lor scade riscul de a face acest tip de cancer. Deși sigur ai mai auzit asta înainte, trebuie să știi că această boală trebuie luată în serios. În fiecare an mai mult de 3,3 milioane de oameni primesc tratament împotriva cancerului de piele. Cea mai bună metodă de a te proteja este să folosești cremă cu factor de protecție solară cât mai mare și să eviți saloanele de bronzare. Totodată, o alimentație sănătoasă îți poate proteja și ea pielea și poate împiedica chiar și răspândirea melanomului.

Cu toate acestea, trebuie să știi că aceste alimente nu sunt suficiente pentru prevenirea cancerului, însă ele îți pot ajuta corpul să se mențină sănătos și să lupte mai ușor.

1. Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt bogați în betacaroten, un antioxidant care neutralizează radicalii liberi care pot produce cancerul și deteriorarea celulelor pielii sau a altor celule din corp.

2. Ceai verde

Ceaiul verde are o concentrație mare de catechină, un antioxidant anti-inflamator și anti-îmbătrânire care luptă împotriva radicalilor liberi proveniți de la expunerea la soare. Acesta are și polifenol, un compus organic care poate preveni cancerul prin limitarea cantității de sânge care ajunge la celulele canceroase.

3. Roșii

Roșiile sunt bogate în licopen, iar cu cât sunt mai roșii, cu atât mai bine. Studiile au demonstrat că pasta de roșii îmbunătățește abilitatea pielii de a se proteja singură de razele UV și reduce roșeața provocată de arsurile solare.

4. Turmeric

Curcuminul, pigmentul galben care se găsește în turmeric, poate ajuta la oprirea creșterii melanomului. Datorită efectelor lui antioxidante și anti-inflamatorii, curcuminul funcționează atât pe termen lung, cât și pe termen scurt pentru a opri răspândirea celulelor canceroase.

5. Somon

Alimentele precum somonul, nucile și semințele de in conțin nutrienți importanți care pot ajuta la protejarea pielii. Acestea sunt bogate în grăsimi omega-3 și formează un strat de grăsime sănătoasă sub piele, prevenind arsurile solare și îmbătrânirea prematură.

6. Cafea

Acum ai și mai multe motive să te bucuri de cafeaua de dimineață. Femeile care beau mai mult de trei cești de cafea pe zi au cu 20% mai puține șanse să dezvolte cancer față de cei care beau mai puțin de o cană de cafea pe lună. Cafeaua conține antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului.

7. Spanac

Cunoaște puterea frunzelor verzi. Un studiu a demonstrat că oamenii care consumă de cel puțin trei ori pe săptămână frunze verzi, de exemplu spanac, reduc la jumătate riscul apariției cancerului de piele.

Niciun aliment nu este leacul magic pentru cancer, însă o dietă sănătoasă și echilibrată îmbunătățește sistemul imunitar și sănătatea pielii.

Citește și:
10 trucuri care te vor ajuta să mănânci mai puțin

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet