Jil Sander sau minimalism în vreme de război & pace

Unora li se poate părea rece, chiar brutală abordarea casei Jil Sander. Dar eu am încredere în cuplul Luke & Lucie Meier.

Jil Sander sau minimalism în vreme de război & pace

Par să știe foarte bine ce își doresc clienții, îi ascultă, parcă îi simt, și le livrează acele piese-poezii, acele accesorii-poezii de care va fi întotdeuna nevoie.

Jil Sander sfidează cu eleganță tendințele. Drept dovadă, colecția pentru primăvară-vară în care își dau întâlnire discrete imprimeuri cu pești și fecioare stilizate (conform zodiilor celor doi designeri), aplicații realizate manual, din rafie, dar și unele dintre ele mai civilizate genți propuse de industrie.

La o primă vedere, un top din mătase bleumarin cu aplicații de mărgele negre, sau un blazer, cu un cut petrecut, arhitectural, nu ar fi suficiente pentru a striga în gura mare: ia uite ce piese statement port! Dar nu acesta este scopul lor. Și, în fond, nici al clientelor Jil Sander.

O imaginezi mai degrabă pe Tilda Swinton, în rochia albă din franjuri, decât pe Kylie Jenner. Ai bea mai degrabă un pahar de vin roșu, sec, decât o cupă de șampanie, îmbrăcată în kimono-ul alb din brocart și poplin, cu teme marine.

De fapt, Jil Sander demonstrează, cu fiecare colecție, de ce nu va muri niciodată simplitatea – pentru că este mai sofisticată decât orice formă de lux agresiv, pompat cu forța și scufundat într-un glamour inutil.

Citește și:
Prada nu crede în lacrimi

Foto Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion