(P) Un ten îngrijit înseamnă un ten sănătos

Pentru a promova sănătatea tenului si aspectul rejuvenat al acestuia, pe lângă folosirea unor produse profesionale estetice in rutina zilnica, putem opta pentru anumite proceduri specifice efectuate in cabinetul medicului dermatolog.

(P) Un ten îngrijit înseamnă un ten sănătos

În acest sens, am stat De Vorbă cu Medicul Specialist – pentru a afla direct din practica de la cabinet informații esențiale și sfaturi despre cele mai potrivite tipuri de tratament – pentru atingerea obiectivelor propuse.

Dna. Dr. Cristina Ioannou – Medic Specialist Dermato-Venerologie, dar și speaker de renume internațional pentru cursuri și training-uri din aria dermato-estetică ne-a împărtășit experiența sa în acest context.

Procedurile cu un rol deosebit în stimularea colagenului, în menținerea si îmbunătățirea calității pielii sunt: peelingul chimic, mezoterapia si injecțiile cu acid hialuronic.

Peelingul chimic reprezintă aplicarea pe piele a unuia sau mai multor agenți chimici, care produc o distrucție controlată a pielii, determinând exfolierea.

Tegumentul regenerat este întinerit, mai luminos, mai sănătos. Dintre acizii chimici cel mai des folosiți, putem aminti:

acidul glicolic;

acidul salicilic;

acidul piruvic;

acidul tricloracetic.

Lucrez cu produsele Fillmed de aproximativ 5 ani. Am ales să lucrez cu aceste produse si să mă asociez acestui brand datorită unor atribute aliniate atât obiectivelor mele profesionale, cât si așteptărilor pacientelor mele. Unul dintre aceste atribute este menținerea si îmbunătățirea calității pielii. Un ten sănătos înseamnă un ten luminos, hidratat, tonifiat si, implicit, este perceput drept frumos si curat.

Indicațiile peelingului chimic: pe lângă efectul anti-ageing, tratează afecțiuni precum acneea, cicatricile post acneice, melasma (petele provocate de soare). Ședințele se recomandă a fi efectuate în lunile cu mai puțin soare, 4 ședințe la interval de 2-4 săptămâni, în funcție de tipul de peeling efectuat.

O alta procedură cu rezultate deosebite in stimularea colagenului, in îmbunătățirea calității pielii este mezoterapia.

Mezoterapia este o metodă de tratament prin care se introduce un cocktail de vitamine, minerale, antioxidanți, radicali liberi si acid hialuronic.

Folosesc produsele de mezoterapie din gama FILLMED (NCTF 135 HA, MHA-10, MHA-18) și rezultatele sunt spectaculoase. Recomand această procedură începând cu vârsta de 25 de ani – pentru a trata zone precum fața, gâtul, decolteul, mâinile și scalpul, dovedindu-se a fi foarte eficientă și în stimularea creșterii firului de păr. Se fac 5 ședințe la interval de 2 săptămâni, cu ședințe de întreținere efectuate la 6-7 luni.

Și nu în ultimul rând aș vrea să vă povestesc despre injectările cu acid hialuronic. Acestea ne ajută sa întârziem apariția semnelor îmbătrânirii. Așadar, recomand cu căldură acest tip de produse, acolo unde avem nevoie de suplimentare de acid hialuronic, atât pentru înfrumusețare, corecție, cat si anti-age.

Fillerele mele preferate sunt, de asemenea, din gama FILLMED. Gama ART FILLER conține 5 texturi ușor de modelat: FINE LINES, UNIVERSAL, LIPS, LIPS SOFT, VOLUME. Sunt create pentru orice zonă de injectare: riduri fine, buze, riduri medii-profunde sau pentru restabilizare de volum. Apreciez foarte mult eficiența, remanența lor și efectul subtil și natural. De altfel, acesta este unul dintre obiectivele mele principale. Personal, nu încurajez intervențiile exagerate.

În concluzie, este foarte important să ne adresăm medicului specialist dermatolog nu numai pentru a primi tratamentele potrivite personalizate în situații care țin de patologii ale pielii, dar si pentru o recomandare specializată în alegerea unor produse de calitate pentru scopuri estetice, așa cum sunt produsele Fillmed.

Acest articol face parte din campania De Vorbă cu Medicul Specialistprin care FillmedRomânia promovează o comunicare transparentă către pacienți, argumentată de experiența medicilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet