(P) Cum ne protejăm sănătatea în luna iubirii

Luna februarie se remarcă prin ocaziile speciale pe care ni le oferă de a ne arăta dragostea și prețuirea față de cei dragi, de aceea își merită pe deplin statutul de lună a iubirii.

(P) Cum ne protejăm sănătatea în luna iubirii

Fie că vorbim despre Valentines Day sau de Dragobete, de primii ghiocei sau de sentimentul de înnoire și început pe care venirea primăverii îl insuflă, februarie înseamnă afecțiune și o minunată ocazie de a-i face pe cei dragi fericiți. O cină romantică, filmul clasic pe care amândoi îl adorați și micile delicii alimentare mai mult sau puțin sănătoase care construiesc momentele plăcute în doi transformă o seară răcoroasă într-un refugiu pașnic de relaxare. Trebuie însă să ținem cont de faptul că astfel de obiceiuri reprezintă excepții de la stilul de viață sănătos pe care cei mai mulți dintre noi și-l doresc la începutul anului și duc la o perioadă sedentară și la o dietă care conține unele obiceiuri nu dintre cele mai sănătoase.

În luna februarie avem tendința de a petrece mai mult timp în casă decât de obicei și de a consuma alimente bogate în zahăr, un răsfăț bine meritat pe termen scurt, dar care pe termen mediu poate avea un impact nu la fel de plăcut. Micile excese la care ne-am putea simți îndreptățiți în această lună pot crea obiceiuri mai puțin sănătoase pentru viitor. Este foarte important să învățăm să alegem variante sănătoase în această lună și astfel ne vom putea bucura chiar mai mult de momentele petrecute alături de persoana iubită.

Ce putem face pentru a ne menține sănătoși în luna iubirii?  

  • să nu consumăm porții mari la cină – ofertele speciale pe care restaurantele le oferă de Valentines Day sau Dragobete pot însemna și porții mai mari decât cele pe care le gătim acasă. De asemenea, pot conține o mulțime de ingrediente extra pentru un plus de gust precum bacon, sosuri sau unt, ceea ce fac aceste feluri de mâncare să devină „bombe calorice'. O masă prea consistentă va cauza o scădere a nivelului de energie, ruinând seara specială pe care ați plănuit-o. Pentru a evita astfel de neplăceri puteți împărți felul principal, astfel încât niciunul dintre voi să nu se simtă prea plin. În același timp, pentru cei care aleg să își petreacă aceste sărbători în afara țării, tentația de a încerca multe dintre preparatele tradiționale va fi foarte mare. La rândul lor, trebuie să aibă în vedere cât și ce mănâncă pentru a nu avea parte de situații neplăcute. Cu ajutorul unei asigurări de sănătate cu acoperire internațională pot evita astfel de momente, având garantat acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde oriunde pe glob.
  • să alegem o activitate dinamică în locul mersului la cinema – câteva ore petrecute în scaunul de la cinema pot fi relaxante, dar nu reprezintă cel mai sănătos obicei pe care să îl adoptăm alături de persoana iubită. O plimbare prin parc, patinajul sau un abonament pentru doi la sală constituie alternative mai potrivite pentru a rămâne activi în această perioadă plină de tentații ale unui stil de viață sedentar.
  • să ne luăm măsurile de precauție necesare înainte de a pleca într-o vacanță – pentru cei care aleg să își petreacă vacanța într-o destinație exotică, este important să ceară detalii despre câteva aspecte foarte importante. Vaccinarea și loțiunile împotriva soarelui sau insectelor constituie detalii pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a se bucura de o vacanță reușită. Prin alegerea unuia dintre cele cinci planuri de asigurare de sănătate cu acoperire internațională puse la dispoziție de către MediHelp Internațional, orice persoană va avea acces la o rețea de 425 000 de clinici și spitale oriunde în lume. În acest fel, prin intermediul unei asigurări medicale, ne putem pune la adăpost de neplăcerile cauzate de situațiile neașteptate.

O stare de sănătate bună reprezintă un obiectiv pe termen lung nu doar în această lună a iubirii, iar aceste exemple pot constitui un bun început pentru un stil de viață sănătos în doi. Ritmul de viață activ și obiceiurile alimentare sănătoase ne pot ajuta să dezvoltăm o nouă dinamică în relație. În acest fel, ieșim din zona de confort și căutăm noi activități pe care să le încercăm alături de partener. O altă modalitate prin care avem grijă de sănătatea noastră și a persoanei iubite o reprezintă achiziționarea unei asigurări de sănătate de la una dintre companiile precum MediHelp Internațional. Cu ajutorul ei, dispunem de un instrument extrem de util prin care putem preveni dezvoltarea unor afecțiuni grave, iar în situația în care este necesară spitalizarea, asigurarea acoperă costurile pentru majoritatea serviciilor de diagnosticare și tratament.   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet