Weekend la Cannes 2022: prezențe românești și regal de ținute spectaculoase

În weekend la Cannes vremea a fost perfectă, premierele s-au ținut lanț, iar vedetele au făcut demonstrații de stil pe covorul roșu (și în afara lui). Vezi ținutele care ne-au atras atenția.

Primul weekend la Cannes a adunat o mulțime de celebrități, atât pe covorul roșu, cât și la evenimentele sau galele organizate colateral, astfel că am avut ocazia de a admira numeroase ținute spectaculoase, pe care le poți vedea și tu în galeria de mai sus. De menționat Sharon Stone, superbă într-o rochie Dolce & Gabbana, Alicia Vikander, care a strălucit într-o ținută Louis Vuitton, dar și actrițele românce, prezențe notabile pe red carpet, care au ales în marea majoritate ținute create de designeri români.

În acest weekend a avut loc la Cannes și premiera oficială a filmului R.M.N. al regizorului Cristian Mungiu selectat în competiția festivalului de film, locul în care au premiera în fiecare an cele mai așteptate, originale și valoroase filme de lungmetraj din întreaga lume.

La premiera mondială de la Cannes au participat pe lângă Cristian Mungiu, care a realizat regia și scenariul filmului R.M.N., și interpreții rolurilor principale: Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu, Orsolya Moldován și Maria Drăguș, precum și membri ai echipei: directorul de fotografie Tudor Vladimir Panduru (Întregalde, Malmkrog), scenografa Simona Pădurețu (Bacalaureat, Tata mută munții), monteorul Mircea Olteanu (După Dealuri, Bacalaureat) și producătorul Tudor Reu (Hackerville, Tata mută munții).

R.M.N. marchează cea de-a șasea participare a regizorului Cristian Mungiu la Cannes. Occident (Quinzaine des Réalisateurs, 2002) și Amintiri din Epoca de Aur (Un Certain Regard, 2009) au fost selecționate în secțiuni paralele, în vreme ce în competiția oficială au fost prezentate 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (care a câștigat trofeul Palme dOr, 2007), După Dealuri (Premiile pentru interpretare feminină pentru Cosmina Stratan și Cristina Flutur și Premiul pentru cel mai bun scenariu în 2012) și Bacalaureat (Premiul pentru cea mai bună regie în 2016).

Și Cosmina Stratan a fost prezentă în acest an la Festivalul de la Cannes, ea jucând în pelicula „Frère et soeur” a francezului Arnaud Desplechin, alături de celebra actriţă franceză Marion Cotillard.

Citește și:
Billboard Music Awards 2022: Imaginile de pe covorul roșu pe care trebuie să le vezi (GALERIE FOTO)

Foto: PR, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people