Victor Slav dă în judecată statul român, după ce a fost acuzat că a consumat droguri

Victor Slav dă în judecată statul român după ce a fost acuzat în mod eronat că a consumat canabis și a condus un vehicul. Ce daune cere vedeta?

Victor Slav dă în judecată statul român, după ce a fost acuzat că a consumat droguri

Victor Slav dă în judecată statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, și cere despăgubiri în valoare de 500.000 de euro daune morale și materiale, după că a fost acuzat că ar fi consumat substanțe interzise și ar fi condus sub influența acestora, în urmă cu mai bine de un an. Slav se consideră victima unei erori judiciare.

Întreaga poveste a început pe 11 august 2019, atunci când Victor Slav, aflat la volan, a fost oprit de o patrulă și testat atât pentru consumul de alcool, cât și pentru cel de canabis, la care a ieșit pozitiv. Trei luni mai târziu, însă, rezultatele testelor biologice au arătat că acesta nu consumase canabis. Victor Slav dă statul în judecată acum, nu doar pentru că a primit rezultat negativ, ci și pentru că acesta a venit abia în luna noiembrie 2019, iar ordonanța de clasare a dosarului său i-a fost comunicată abia în martie 2020. Dosarul a fost închis după alte patru luni. Acum, Slav susține că „a fost privat de exercițiul anumitor drepturi” în urma acestei erori.

Judecătorii au declarat că întârzierea clasării dosarului respectiv ca urmare a eliberării întârziate a rezultatului testelor asupra probelor biologice nu poate fi interpretată ca o eroare judiciară. Dimpotrivă, anchetarea și interogarea unei persoane asupra căreia există suspiciuni că ar fi comis o infracțiune reprezintă o cauză legitimă.

„În motivarea cererii, reclamantul a arătat că la data de 11.08.2019 a fost sancționat contravențional cu amendă și aplicarea măsurii complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile. La testarea cu aparatul Drager DrugTest 5000, a reieșit un rezultat pozitiv la consumul de canabis, însă urmare a testării prin recoltarea probelor biologice, a reieșit un rezultat negativ, conform buletinului de analiză nr. 553/14.11.2019.”, arată documentul prin care Victor Slav dă în judecată statul, solicitând despăgubiri materiale și daune morale.

Citește și:
Cum arată și cu ce se ocupă astăzi Irina Nicolae, fosta membră a trupei A.S.I.A.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people