Tatăl actorului Jamie Dornan, medic renumit, a murit de COVID-19

Medicul Jim Dornan, tatăl actorului Jamie Dornan, a murit din cauza COVID-19.

Tatăl actorului Jamie Dornan, medic renumit, a murit de COVID-19

Tatăl actorului Jamie Dornan, un apreciat obstetrician și ginecolog din Irlanda de Nord, a murit de COVID-19, titrează People. Jim Dornan avea 73 de ani.

Centrul Pancreatic din Irlanda de Nord a transmis  un mesaj de condoleanțe: „Toată lumea de la NIPANC a fost întristată să citească postarea lui Jess Dornan care ne povestea despre lupta tatălui ei împotriva lui Covid. Profesorul Jim Dornan este președintele nostru și o personalitate de renume mondial în domeniul obstetricii. Este recunoscut pentru sprijinul constant acordat NIPANC și muncii noastre de a pune capăt efectului devastator al cancerului pancreatic asupra a atât de multe familii din comunitatea noastră”

„A fost renumit la nivel internațional ca obstetrician și ginecolog de talie mondială,” a mai transmis organizația. „Relația sa cu NIPANC a fost fondată pe experiența propriei familii cu acest teribil cancer, prin moartea tragică a primei sale soții, Lorna, în urmă cu mai bine de douăzeci de ani.”

Despre moartea mamei sale, actorul Jamie Dornan, cunoscut pentru rolurile sale în Fifty Shades of Grey și The Fall, a spus că este evenimentul care l-a marcat cel mai profund.

Jim a fost un lector respectat și a ocupat funcții superioare atât la Queen’s University, cât și la Universitatea Ulster din Irlanda de Nord. Pe lângă pozițiile de conducere deținute de-a lungul vieții, medicul irlandez s-a implicat în susținerea și promovarea cauzelor multor mici ONG-uri și grupuri de suport din domeniul medical. A făcut-o, pentru că înțelegea foarte bine prin ce trec oamenii bolnavi.

În 2005, a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară, o boală cu care s-a luptat până la moarte și care l-a determinat să colaboreze strâns cu asociația Leukaemia & Lymphoma Northern Ireland. Jim era în Emiratele Arabe Unite când a decedat, potrivit BBC.

Pe lângă Jamie, care are 38 de ani, Jim mai avea două fiice: Liesa și Jessica.

Citește și:

Mama Annei Lesko, internată a doua oară din cauza Covid-19: „Au apărut complicații'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people