Familia regală olandeză anunță că va găzdui până la 30 de refugiați ucraineni într-un castel din secolul al XV-lea

Familia regală olandeză a anunțat că va găzdui până la 30 de refugiați ucraineni pe proprietatea Palatului Het Loo din Apeldoorn.

Familia regală olandeză anunță că va găzdui până la 30 de refugiați ucraineni într-un castel din secolul al XV-lea

Familia regală olandeză a anunțat că va găzdui până la 30 de refugiați ucraineni într-un castel din secolul al XV-lea, după ce membrii regali belgieni au promis să vor primi trei familii. Opt familii, sau 20 până la 30 de persoane, vor fi găzduite în Het Oude Loo, care se află pe proprietatea Palatului Het Loo din Apeldoorn, Olanda.

Familia regală olandeză primește până la 30 de refugiați

Decizia, luată împreună de regele Willem-Alexander, Casa Regală, orașul Apeldoorn, regiunea de securitate Noord-en Oost-Gelderland, organizația de primire a solicitanților de azil COA și Rijksvastgoedbedrijf, firma națională de administrare imobiliară, a fost anunțată oficial de guvernul olandez luni după-amiază.

Anunțul la câteva zile după ce familia regală belgiană a anunțat că va găzdui trei familii ucrainene care își părăsesc casele distruse de război în două dintre proprietățile sale din Belgia. Regele Filip și Regina Mathilde au decis să deschidă două dintre casele lor, situate la Bruxelles și în regiunea de sud a Valoniei, care sunt deținute de Trustul Regal al Belgiei.

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a refuzat anterior să speculeze despre rapoartele potrivit cărora regele și regina plănuiau să găzduiască refugiați, spunând că nu va dezvălui detaliile conversațiilor sale private. Familiile regale au găzduit refugiați în trecut, potrivit domnului Rutte, care a spus că regina Wilhelmina a făcut acest lucru în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Regele Willem-Alexander și Regina Máxima au vizitat centrele de refugiați

Aproximativ 1.700 de familii din Țările de Jos s-au oferit să primească refugiați care fug de războiul din Ucraina, a informat NL Times. Regele Willem-Alexander și Regina Máxima au vizitat recent refugiații care au ajuns în Țările de Jos, au petrecut timp cu oamenii la cazarma Harskamp de lângă Ede și i-au găzduit pe alții la Palatul Noordeinde.

Regina Máxima a vizitat o școală din Haga înființată pentru a ajuta copiii refugiați și un punct de primire la centrul de conferințe RAI alături de primarul din Amsterdam Femke Halsema. Regina a lansat, de asemenea, un site web numit RefugeeHelp – în engleză, olandeză, rusă și ucraineană – pentru a ajuta refugiații cu informații despre lucruri, inclusiv locuințe și educație.

Citește și:

Kate Middleton și Prințul William au început cu stângul noul turneu regal din Caraibe

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people