Celebrul balerin Mikhail Baryshnikov îndeamnă poporul rus să ofere ajutor refugiaților ucraineni

„Să ne ajutăm prietenii ucraineni. Ruși din întreaga lume, uniți-vă împotriva războiului!”, este mesajul transmis de balerinul rus Mikhail Baryshnikov.

Celebrul balerin Mikhail Baryshnikov îndeamnă poporul rus să ofere ajutor refugiaților ucraineni

Mikhail Baryshnikov, unul dintre cei mai renumiți dansatori și coregrafi ai lumii, se alătură eforturilor globale de ajutorare a refugiaților ucraineni. Baryshnikov s-a născut în Rusia, însă în 1974 și-a părăsit țara natală, mutându-se în Canada, iar ulterior în Statele Unite ale Americii. Dansatorul și fostul actor din serialul Sex and The City este unul dintre liderii inițiativei True Russia, mișcare ce își propune să îi determine pe ruși să ofere ajutor refugiaților din Ucraina.

„Sutele de mii de ucraineni care și-au pierdut casele, oamenii dragi și chiar și viața duc toată greutatea loviturii. Dar și noi, toți cei care vorbim limba rusă și aparținem culturii rusești, simțim lovitura. Însuși cuvântul „rus” a devenit toxic. Cei mai mulți dintre noi suntem departe de conflict și de Rusia. S-ar putea să nu avem puterea de a opri acest coșmar, dar nu trebuie să rămânem indiferenți”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul organizației.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Mikhail Baryshnikov și ceilalți membrii ai inițiativei True Russian îl condamnă pe Vladimir Putin pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei și le cer rușilor să fie solidari cu poporul ucrainean.

„Adevărata Rusie este mai mare, mai puternică și mai durabilă decât Putin. Această Rusie trăiește și îi va supraviețui. Dictatorul duce un război nu numai cu Ucraina, ci și cu cea mai mare parte a propriei țări. Distruge viitorul Rusiei. Să dovedim lumii că Putin nu vorbește în numele tuturor rușilor. Și să ne dovedim nouă înșine că suntem capabili de acțiuni reale, concrete, nu doar de cuvinte. Să ne ajutăm prietenii ucraineni. Ruși din întreaga lume, uniți-vă împotriva războiului!”, este mesajul transmis de Mikhail Baryshnikov și de ceilalți membri ai inițiativei True Russian.

Aceștia au demarat și o strângere de fonduri, menită să îi ajute pe refugiații ucraineni, ce au fost nevoiți să își părăsească țara în urma atacurilor militare rusești. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat că până în acest moment, peste două milioane de oameni au fugit din Ucraina.

Citește și:
Mila Kunis, născută în Ucraina, și soțul ei, Ashton Kutcher, donează 3 milioane de dolari pentru refugiați

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video