Președintele Macron a dat o cină în onoarea Paris Fashion Week, pentru a combate panica generată de coronavirus

Președintele Macron a organizat o cină la debutul Paris Fashion Week, pentru a celebra munca tinerilor designeri, dar și pentru a risipi panica legată de epidemia de coronavirus care începe să afecteze Franța.

Președintele Macron a dat o cină în onoarea Paris Fashion Week, pentru a combate panica generată de coronavirus

La debutul Paris Fashion Week, președintele Macron a oferit luni seara o cină în cinstea tinerilor designeri la Palatul Elysee. Acesta a celebrat, alături de peste 100 de persoane marcante din lumea modei, începutul celei mai importante Săptămâni a Modei a sezonului, în mijlocul panicii generate de numărul crescut de infectări cu noul tip de coronavirus, inclusiv în Franța. Epidemia de coronavirus a afectat Săptămâna Modei de la Milano, care o precede pe cea din Franța. Casele Armani și Laura Biaggiotti au decis să își țină prezentările cu ușile închise pentru publicul format de obicei din celebrități, influencers și jurnaliști de modă, odată ce carantina a început să fie instaurată în mai multe orașe din Italia.

Cuplul prezindențial format din Emmanuel și Brigitte Macron a invitat la Palatul Elysee persoane reprezentative din lumea modei, printre care designerii francezi Jean Paul Gaultier, Olivier Rousteing și Simon Porte Jacquemus. Obiectivele declarate ale cinei au fost de a promova tinerii designeri și de a susține în continuare rolul marcant pe care Săptămâna Modei de la Paris îl joacă în industria modei, mai cu seamă în Franța, unde moda generează venituri consistente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by i (@amiparis) on

Alături de președintele Macron la eveniment, Brigitte Macron a purtat o rochie Louis Vuitton, casa sa preferată, pe care o alege pentru aproape toate aparițiile sale publice, și totodată o instituție a modei franțuzești.

Printre persoanele care au mai participat la eveniment s-au numărat și Maria Grazia Chiuri, designerul casei Dior, Pierpaolo Piccioli, de la Valentino, supermodelul Naomi Campbell, fondatorul publicației de profil Business of Fashion, Imran Amed, Clare Waight Keller, designerul casei Givenchy; dar și designeri la început de drum, precum Thebe Magugu, cel mai recent deținător al premiului LVMH, Helene Timsit, de la Mazarine, sau Pierre Maheo, de la Officine Generale.

Președintele Macron a întreținut o atmosferă relaxată, dar a susținut și un discurs pe parcursul cinei.

„Odată ce puneți la punct ultimele detalii pentru prezentările voastre, să trăim împreună câteva momente de relaxare, inocență și voie bună. Moda are o dimensiune internațională foarte importantă. Jumătate dintre creatorii prezenți astă seară aici nu sunt francezi. Asta face ca Paris Fashion Week să fie un adevărat eveniment internațional, chiar și în această perioadă de panică legată de coronavirus. Brigitte și cu mine sunt foarte fericiți să vă urăm bun venit la Paris, pe măsură ce acesta se transformă iar în adevărata capitală a modei.”

 

View this post on Instagram

 

Merci Monsieur le Président @emmanuelmacron et Madame Macron pour ce dîner en lhonneur de la création

A post shared by Anthony Alvarez (@anthonyalvarez_) on

Președintele Macron a vorbit și despre Pactul pentru Modă semnat anul trecut de mai multe case de modă. „Tinerii designeri pot inspira noua generație. Este un mesaj foarte pozitiv. Pe lângă asta, în fiecare zi, avem Pactul pentru Modă pe care l-am lansat alături de mulți dintre voi pentru a reduce emisiile de carbon (din procesul de fabricare și transport n.red.), dat fiind că acest sector joacă un rol atât de important în această zonă.” Timp de câteva luni, mulți oameni din lumea modei au lucrat împreună pentru a reduce amprenta de carbon a industriei, pentru a lupta împotriva crizei climatice și pentru a ajuta la conservarea biodiversității din oceane. Moda este cea de-a doua cea mai poluantă industrie a lumii.

 

View this post on Instagram

 

je reste

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

Citește și:
Giorgio Armani anulează show-ul din cadrul Săptămânii Modei de la Milano din cauza coronavirusului

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people