Oliver Stone susține că Vladimir Putin a avut cancer. Ce alte dezvăluiri a mai făcut celebrul regizor

Regizorul Oliver Stone susține că Vladimir Putin a avut cancer, dar că a învins boala.

Oliver Stone susține că Vladimir Putin a avut cancer. Ce alte dezvăluiri a mai făcut celebrul regizor

Regizorul Oliver Stone susține că Vladimir Putin s-a vindecat de cancer, pe fondul speculațiilor cu privire la sănătatea președintelui rus încă de când a ordonat invadarea Ucrainei.

Cineastul, deținător de premiu Oscar, l-a intervievat pe Vladimir Putin timp de doi ani între 2015 și 2017 și din nou în 2019. El a acordat un interviu pentru Lex Fridman Podcast, lansat la începutul acestei săptămâni și a făcut mai multe dezvăluiri despre președintele Rusiei.

„Ține minte asta, Putin a avut acest cancer și cred că l-a învins. Dar a fost izolat și din cauza COVID”, a declarat Stone.

Dezvăluirile lui Stone vin după ce New Lines a raportat la începutul acestei luni că un oligarh rus, pe al cărui nume nu l-a dezvăluit, a fost înregistrat spunând că Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”.

New Lines l-a citat pe anchetatorul Bellingcat Christo Grozev, care a spus că, în luna martie, ofițerilor din Serviciul Federal de Securitate (FSB), principala agenție de securitate a Rusiei, li s-a trimis un memoriu menit a spulbera zvonurile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin.

Întrebat de ce crede că Putin a invadat Ucraina, Stone a spus în timpul podcastului că: „Poate că a pierdut simțul realității – contactul – cu oamenii”.

Stone a adăugat că Putin pare „nu bine informat” și a sugerat că acesta a supraestimat „gradul de cooperare” pe care îl vor primi forțele ruse de la etnicii ruși din Ucraina. Regizorul a mai spus că poate face doar speculații, dar a adăugat că el crede că Putin „nu a evaluat corect situația”.

Cineastul, care a fost un critic constant al politicii externe americane, a spus că el crede a existat „un fel de zid de propagandă așa cum l-am văzut în Occident – inclusiv Franța și Anglia” despre invazia Ucrainei.

„Este natura operațiunilor cu steag fals atunci când se creează această propagandă. „Vor invada. Vor invada”. Și când au invadat, SUA au fost complet pregătite. Putin a căzut teoretic în această capcană întinsă de SUA”, a adăugat Stone.

Întrebat ce ar vorbi cu Putin acum, dacă l-ar putea intervieva, Stone a spus că l-ar întreba la ce s-a gândit liderul de la Kremlin pe 23 februarie, cu o zi înainte de invazie.

Stone a primit apobarea de a realiza numeroase interviuri cu președintele Rusie timp de doi ani pentru „Interviurile lui Putin”, un documentar în patru părți care a fost lansat în 2017. Stone l-a intervievat pe Putin și la Kremlin în iunie 2019.

În timpul unuia dintre interviurile pentru documentar, Putin a dezvăluit că este bunic – un comentariu public rar despre viața lui personală.

Citește și:
Cum arată iahtul de 700 de milioane de euro care i-ar aparține lui Vladimir Putin

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people