Muzeul Luvru lansează un tur inspirat din videoclipul „Apeshit” al lui Beyonce și Jay-Z

Simbolismul este prezent în majoritatea secvențelor din ultimul videoclip lansat de Beyonce și Jay-Z .

Muzeul Luvru lansează un tur inspirat din videoclipul „Apeshit” al lui Beyonce și Jay-Z

Muzeul Luvru a lansat un nou tur al pieselor de artă care au apărut în videoclipul melodiei „Apeshit', interpretată de Beyonce și Jay-Z.

Filmat în incinta faimosului muzeu, videoclipul este o lecție de istoria artei oferită de soții Carter, incluzând totul de la Marele Sphinx de la Tanis până la Portretul Doamnei Recamier realizat de Jacques-Louis David.

Scena de deschidere îi surprinde pe Beyonce și Jay-Z în costume asortate, în spatele lor aflându-se controversata pictură a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa.

Dar se pare ca este că există o semnificație culturală în spatele fiecărui cadru din videoclipul single-ului de pe albumul ‘Everything is Love. Istoricul de artă, Alexandra Thomas, a spus că cinematografia este întruchiparea intervenției Artei de Est.'

Aceasta a spus pentru revista Time: Mă gândeam foarte mult la cum oamenii – mai ales cei din rasa albă, Europenii și Americanii – privesc imperiul într-un mod romantic, se gândesc la genealogiile artiștilor din rasa alba, și după o avem pe Beyonce, o femeie o femeie de culoare și soțul ei, care dansează prin muzeul Luvru.'

Acum, fanii pot merge într-un tur de 90 de minute în muzeu pentru a învăța mai multe despre cele 17 piese de artă din videoclipul cuplului.
Turul începe cu statuia grecească „Victoria din Samothrace”, următoarea oprire este la „Venus din Milo”, continua cu „Pluta Meduzei”, și se sfârșește cu piesa de artă a artistei Marie-Guillermine Benoist, „Portretul unei Femei Negre”.

Turul este disponibil miercurea, joia, sâmbăta și duminica, iar mai multe informații pot fi găsite pe website-ul muzeului Luvru.

Citește și:
Beyonce & Jay Z: adulter, triumf și artă clasică

Text: Victoria Lupascu
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people