Larisa Iordache a câștigat medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială

Larisa Iordache a câștigat medalia de aur la bârnă, în cadrul Cupei Mondiale, competiție desfășurată la Cairo. Ce a spus sportiva care așteaptă să participe la Olimpiadă?

Gimnasta Larisa Iordache a câștigat medalia de aur la Cairo, la bârnă, în cadrul Cupei Mondiale. „În finala de la bârna, Larisa, a avut exercițiul cu cea mai mare dificultate, obținând 13.366, fiind urmată de Diana Varinska (Ucraina) si de Zeyna Ibrahim (Egipt). Andrei Muntean s-a clasat pe locul 8 în finala la paralele, fiind notat cu 12.30”, a transmis Federația Română de Gimnastică.

Doar cu o zi înainte, Larisa Iordache a câștigat medalia de bronz la Cupa Mondială de la Cairo, în finala de la paralele. Acest lucru reprezintă pentru gimnasta din România, revenită la performanță după o serie de accidentări și intervenții chirurgicale complicate, speranțe pentru Olimpiada de la Tokyo, care ar urma să aibă loc în această vară. La Olimpiada de anul acesta este calificat, de asemenea, și veteranul gimnast român Marian Drăgulescu, dar și mai tânăra Maria Holbură. Larisa Iordache a trecut în octombrie 2017 printr-o ruptură a tendonului de la glezna stângă, și a făcut o pauză de mai bine de un an de la antrenamente.

Din fericire, după o a treia intervenție chirurgicală, recuperare și multe antrenamente, Larisa Iordache a câștigat atunci, în ciuda așteptărilor tuturor, două medalii la Campionatele Europene de la Mersin, la bârnă și la sol. Sportiva, care s-a recuperat anul trecut și după infectarea cu noul coronavirus, a povestit recent într-un interviu pentru Libertatea cum se antrenează acum și cum se gândește la lucrurile pe care le are de făcut pentru a menține acest nivel de performanță. „Îţi antrenezi şi psihicul. Poate nu îţi iese nimic înainte de concurs, dar atunci când ai ridicat mâna să prezinţi integrala de control, eşti cel mai bun. Şi e ca şi cum ai şterge cu buretele tot ceea ce s-a întâmplat”.

„Uneori îţi trec tâmpenii prin cap, te gândeşti ce mai faci la vârsta asta acolo, dar apoi realizezi că ai un obiectiv de atins, că eşti acolo pentru visul tău. Şi-ţi spui: mai încearcă o dată”.

Larisa Iordache a câștigat şapte medalii de aur la Europene, 9 medalii de argint la Europene şi Mondiale, un bronz la Jocurile Olimpice şi câte două bronzuri la Europene şi Mondiale, de-a lungul a nouă ani de carieră dintre care trei au fost petrecuți în afara sălilor de antrenament sau de competiție, în urma accidentării din 2017.

Citește și:
Cum arată astăzi Caroline Léon, fiica lui Catrinel Menghia

Foto: Instagram, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people