Interviu cu Reese Witherspoon si Robert Pattinson – Toata lumea iubeste circul

Reese Witherspoon si Robert Pattinson, protagonistii unei frumoase povesti de dragoste ce se naste in universul fascinant al circului, vorbesc despre calatorii, momente-surpriza si relatia lor speciala cu elefantica Tai.

Sintem in anul 1931. In orasul Weeha­w­ken din New Jersey a sosit circul. In fruntea paradei, Marlena, in rochia roz cu paiete si pene, defileaza alaturi de Rosie, un mi­nu­­nat elefant de 4.000 de kilograme. Vedeta spectacolului „Fratii Ben­zini. Cel mai spectaculos show de pe pamint” atrage privirile pline de admiratie ale multimii adunate in strada pentru a le ura bun venit artisti­lor. Prin fata ei trece omul cu picioroange, im­bra­cat in pantaloni cu dungi si palarie uriasa, „fortosul” cu bicepsii bombati, clov­nii de mo­da veche, cu zimbete exagerate pictate pe fata, inghititorii de flacari, acrobatii, dansatoa­rele si, desigur, animalele.

Nu poti sa nu remarci cum prezenta circului reuseste sa ridice moralul oa­menilor in timpuri atit de grele ca acelea din vremea Marii Crize. Localnicii se plimba de-a lungul strazii care recreeaza perfect atmosfera din anii 1930, iar atentia acordata detaliilor este im­pre­sionanta. Ne aflam pe platourile de filmare ale studiourilor Twentieth Century Fox din Los Angeles, unde se filmeaza emo­tionanta dra­ma Apa pentru elefanti.

Reese Witherspoon joaca rolul frumoasei Mar­lena, iar talentatul Robert Pattinson interpreteaza rolul lui Jacob, un student la me­­dicina veterinara care, datorita unei tragedii in familie, este nevoit sa renunte la studii si se alatura circului. Desi provin din lumi total diferite, Marlena si Jacob ajung sa traiasca o frumoasa poveste de dragoste. Iar intre cei doi si elefantul Rosie se infiripa o relatie speciala. Actiunea filmului se des­fa­soara pe fundalul fascinant si plin de culoare al lumii circului din timpul crizei anilor ‘30.

Regizat de Francis Lawrence, filmul se bazeaza pe bestseller-ul cu acelasi titlu al Sarei Gruen. Christoph Waltz joaca rolul lui August, sotul Marlenei si maestru de manej la circ. Cea care o interpreteaza pe Rosie este Tai, o femela de elefant asiatic in virsta de 43 de ani, care lo­cuieste la ferma „Have Trunk Will Travel” din Perris, Cali­fornia. In timpul unei pauze, Reese Witherspoon si Robert Pattinson au acceptat sa ne ras­punda la citeva intrebari. Reese arata senza­tional in rochia neagra din sifon, cu parul ondulat, de un blond platinat. Ferme­catorul Robert Pattinson e neras si poarta o camasa kaki si pantaloni gri.

ELLE: Reese, vorbeste-mi putin de perso­najul Marlenei…

Reese Witherspoon: Este o experienta cu adevarat minunata sa joci rolul unei femei care are un parcurs atit de interesant in film, trecind de la o relatie violenta la a gasi, in final, speranta si sal­varea din viata ei. Trebuie sa mai adaug, desi stiu ca va suna su­per­ficial, ca atit costumele, cit si decorurile sint pur si simplu incredibile. Marlena a fost abandonata cind era mica si de-atunci a tot incercat sa isi gaseasca drumul prin America anilor ‘20, care se indreapta spre recesiune. Insa Marle­na are instinct de supravietuire. Munceste foarte mult pentru a ajunge vedeta circului.

ELLE: Robert, spune-mi cine este Jacob si cum ajunge el la circ?

Robert Pattinson: Jacob studiaza medicina veterinara in cadrul Universitatii Cornell. Este pe punctul de a-si da examenele finale, cind afla ca parintii sai au murit intr-un accident de ma­sina. Descopera ca acestia au reipotecat casa in care locuiau, iar clinica veterinara la ca­re urma sa lucreze pentru a-si putea plati stu­diile dispare. Totul dispare. Intreaga sa viata dis­pare, la propriu, in doar citeva luni. Se urca in primul tren, cu scopul de a-si gasi un loc de mun­ca, dar afla ca, de fapt, calatoreste cu tre­nul circului. Pe Marlena o remarca inca din prima zi, iar acesta devine unul dintre motivele prin­cipale pentru care alege sa ramina si sa fa­ca parte din lumea circului. Cu timpul incepe sa fie acceptat.

ELLE: Robert, cum l-ai caracteriza pe Jacob?

R.P.: Jacob nu stie nimic despre aceasta lume in care a intrat. La inceput e un idealist. Treptat, insa, afla ca lumea circului pare sa conspire tocmai impotriva acestui idealism al sau. Ajunge sa il cunoasca si pe August, sotul Marlenei, o fire foarte abuziva. Din multe puncte de vedere, povestea este despre cum Jacob, care trece prin multe provocari, rea­lizeaza ca poate continua sa fie un idea­list. Cred ca tocmai asta il face sa rezoneze la un anumit nivel cu Marlena si sa o con­vinga pe aceasta sa fie cu el.

ELLE: Reese, cit de mult te-ai antrenat cu elefantii? Uitindu-ma la tine cind erai calare pe Rosie, parea ca faci asta dintotdeauna.

R.W.: M-am antrenat trei luni cu ea. Ma duceam de doua ori pe saptamina si exersam la ferma la care locuieste cu alti opt elefanti. Am si cazut de multe ori. Uneori, ra­­mi­neam agatata de ea pe o parte, dar trebuia sa-mi pastrez cumpatul, fiindca daca te enervezi, totul devine chiar mai dificil. Insa ea are o dexteritate uimitoare. Poate ridica atit obiecte de marimea creionului, cit si oa­meni. Stie exact cit de multa presiune sa puna asu­pra ta. Prima data cind am cunoscut-o, putea sa ma ridice doar cu gura. E incredibil! Ar putea sa iti striveasca soldul cu gura, insa ea reuseste sa te apuce suficient cit sa nu te sca­pe; este o senzatie foarte ciudata.

ELLE: Ai reusit sa ai o relatie atit de apro­pia­ta cu elefantul precum au Marlena si Jacob in carte? Amindoi ati petrecut foarte mult timp cu Tai.

R.W.: Oh, da. Chiar astazi este ultima ei zi pe platourile de filmare si sint foarte trista din cauza asta. Este minunat ca pot avea o rela­tie non-verbala atit de strinsa cu un animal de care sintem cu totii atasati.

R.P.: Si eu sint foarte trist; mai am de filmat inca doua saptamini fara ea. Are o aura cu adevarat minunata. Este ciudat – cred ca toti elefantii au asta, datorita faptului ca sint atit de masivi. Pur si simplu te simti linistit in preajma lor. As putea foarte usor sa stau o zi intreaga ala­turi de Tai. Asta am si facut, de fapt, la in­ceput. Stateam pur si simplu linga ea si asteptam acolo toata ziua. Nu te-ar fi calcat sau ranit niciodata, deoarece stia exact unde te aflai in orice moment. Au o personalitate extraordina­ra. Cel putin ea are. Este un animal minunat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people