Donald si Melania Trump se vor intalni cu Regina Elisabeta a II-a

Donald si Melania Trump se vor intalni cu Regina Elisabeta a II-a a Angliei; cuplul prezidential a fost invitat in Regatul Unit de catre Theresa May.

Donald si Melania Trump se vor intalni cu Regina Elisabeta a II-a

Donald si Melania Trump se vor intalni cu Regina Elisabeta a II-a! Insa, conform unor surse din cercurile regale, se pare ca aceasta intalnire o va pune pe Regina intr-o pozitie foarte dificila.

Se pare ca Donald Trump are parte de tratament special in ceea ce priveste invitatia pe care a primit-o pentru o vizita de stat, atat de devreme de la momentul in care a devenit Presedintele Statelor Unite. Toti presedintii de dinaintea sa au trebuit sa astepte mai mult timp de la investire pana sa primeasca o invitatie pentru o vizita de stat. 

Vizitele de stat sunt un element important in ceea ce priveste relatiile democratice care se leaga intre state. Statele Unite si Anglia au „o relatie speciala”, adica, in termeni politici, o relatie apropiata intre state, cu legaturi diplomatice, militare si economice.

Insa multe voci pun la indoiala merituozitatea lui Donald Trump in ceea ce priveste o astfel de ceremonie importanta asa cum este o vizita de stat. Nu mai putin de un milion si jumatate de cetateni britanici au semnat o petitie adresata Parlamentului Britanic care spune ca Donald Trump nu ar trebui sa fie invitat pentru o astfel de vizita pentru ca asta ar insemna o rusine pentru Regina.

Theresa May a fost primul lider politic al lumii care i-a vizitat pe Donald si Melania Trump de cand Donald Trump a fost investit drept Presedinte al Statelor Unite. Ea a anuntat, in timpul vizitei sale, ca Presedintele Trump a acceptat o invitatie din partea Reginei Elisabeta a II-a pentru o vizita de stat. Cu toate acestea, acest lucru se intampla inainte ca Trump sa ia masura impotriva musulmanilor.

Luni seara, cateva mii de persoane au protestat impotriva acestei intalniri, dintre Donald Trump si Regina, in fata casei Prim Ministrului Britanic, Theresa May.

NBC News raporteaza ca aceasta nu ar fi prima oara cand Regina a avut o intalnire oficiala cu un lider putin placut in lume si dau drept exemplu vizita lui Nicolae Ceausescu in capitala Regatului Unit, din 1978.

Nu se stie inca data exacta la care va avea loc intalnirea si care dintre membrii familiei regale vor fi prezenti, in afara de Regina Elisabeta.

Citeste si:
Tot ce trebuie sa stii despre masura impotriva musulmanilor data de Trump

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people