Cine este și cu ce se ocupă Anca Faur, soția româncă a fostului astronaut Buzz Aldrin

Buzz Aldrin și partenera lui, Anca Faur, s-au căsătorit. Cine este și cu ce se ocupă, de fapt, soția fostului astronaut?

Cine este și cu ce se ocupă Anca Faur, soția româncă a fostului astronaut Buzz Aldrin

Buzz Aldrin s-a căsătorit pe 20 ianuarie, în ziua în care a împlinit 93 de ani, cu partenera lui, Anca Faur. Fostul astronaut a făcut primele declarații despre eveniment. 

Pe contul personal de Twitter, Buzz Aldrin a anunțat că s-a căsătorit. Fostul astronaut a transmis un mesaj care a fost însoțit de două fotografii cu soția lui, Anca Faur, în vârstă de 63 de ani. Ceremonia a avut loc în Los Angeles și a fost una discretă. Pentru eveniment, fostul astronaut a ales să poarte un costum negru, în timp ce partenera lui a preferat o rochie din dantelă. 

„La cea de-a 93-a aniversare a mea şi în ziua în care voi fi onorat de Legendele Vii ale Aviației, am plăcerea să anunţ că partenera mea de multă vreme, Dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit. Am fost uniţi în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles şi suntem la fel de entuziasmaţi ca nişte adolescenţi”, a fost mesajul transmis de Buzz Aldrin pe Twitter.

Buzz Aldrin nu este la prima căsătorie. În 1954, s-a căsătorit cu Joan Ann Archer. Au format un cuplu timp de 20 de ani înainte să divorțeze. Alături de ea, fostul astronaut are trei copii, pe James, Janice și Andrew. Între 1975 și 1978 a fost căsătorit cu Beverly Van Zile, iar între 1988 și 2012 cu Lois Driggs Cannon. Anca Faur a mai fost căsătorită cu cercetătorul Eliodor Ghenciu. Cei doi au divorțat în 2012. 

Buzz Aldrin este unul dintre piloții zborului spațial Apollo 11 din 1969. Este al doilea om care a călcat pe Lună, pășind la distanță de 19 minute după Neil Armstrong. În 1971, Aldrin a ales să se retragă din NASA, dar a rămas un susținător al descoperirii spațiului. 

Buzz Aldrin și Anca Faur formează un cuplu de patru ani. Soția fostului astronaut s-a născut în România, la Deva. Potrivit The Washington Post, Anca Faur este vicepreședinta executivă a companiei Buzz Aldrin Ventures. Are un doctorat în inginerie chimică la Universitatea din Pittsburgh și a lucrat la compania britanică Johnson Matthey, dar și în California la Hydrogen Business Council. 

Pe contul ei de Instagram, Anca Faur a publicat mai multe fotografii alături de Buzz Aldrin.

În mai 2022, cu ocazia aniversării partenerei sale, Buzz Aldrin a transmis pe Twitter un mesaj special.

„Este vineri 13 și dragostea mea are o zi de naștere. La mulți ani, Anca mea. Luna mai este luna noastră, eu și Anca sărbătorim patru ani frumoși în această lună.”

Citește și:
Anca Serea, confesiuni inedite despre relația cu Adrian Sînă: „Când suntem singuri în intimitatea noastră…'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people