Greșeli pe care le faci și te împiedică să treci peste o despărțire sau un divorț

Ești afectată de despărțire sau divorț, dar nici nu îți dai voie să te vindeci prin aceste comportamente pe care e indicat să le oprești în mod conștient.

Greșeli pe care le faci și te împiedică să treci peste o despărțire sau un divorț

Există un anumit timp de metabolizare emoțională după o despărțire sau un divorț, în care te vindeci, îți duci doliul, pentru că ai pierdut pe cineva care îți este sau ți-a fost drag. E firesc să ai momente când vrei să stai singură, nu vrei să vezi pe nimeni, plângi. Cu toate astea sunt anumite comportamente care nu îți permit să mergi mai departe și să depășești acest eveniment neplăcut.

Te neglijezi

Nu mai mănânci mai nimic sau mănânci cât se poate de nesănătos și dezorganizat. Nu te mai aranjezi, casa este un dezastru, pui pe pauză acele obiective le care ai muncit din greu sau care te animau și îți dădeau energie, speranță de mai bine.

Te blamezi

Toate cele de mai sus pot fi și consecința unui dialog interior în care te critici necontenit, vorbești urât tu despre tine (cât de mult ai greșit, cât ai fost de fraieră că ai acceptat așa ceva din partea lui) și ca atare pui în aplicare, la nivel inconștient, diverse variante de pedeapsă.

Te izolezi

Nu vorbim despre momente de solitudine, ci de respingerea cercului tău social. Nu vrei să te întâlnești cu prietenii și cu familia ta, abia răspunzi la telefon sau comunici sporadic, impersonal, doar prin mesaje cât se poate de scurte și de criptice.

Sari imediat în altă relație

Spui că nu suporți să stai singură sau de ce să pierzi timpul. Și ca atare ori începi imediat o nouă relație, ori ieși la întâlniri pe bandă rulantă tocmai fiind activ implicată în căutarea următorului partener. Însă cu acesta nu vei construi o relație sănătoasă, ci el funcționează ca un pansament pentru rana despărțirii recente.

Îți lași mintea să zboare…

către trecut, îți imaginezi cum ar fi fost dacă nu se producea despărțirea sau cauți insistent informații despre ce face fostul, cu cine se întâlnește etc. Nu ești conectată la prezent tu în relație cu tine și cu viața ta, independent de el.

Plănuiești răzbunarea

Te-a rănit teribil și vrei să găsești modalități prin care și el să sufere. Așa că petreci timp semnificativ născocind metode de răzbunare care nu fac altceva decât să te alimenteze negativ și mai mult, inclusiv să rămâi agățată mental și emoțional într-o poveste pierzătoare pentru tine, din care de fapt nu ai absolut nimic de câștigat.

Îți refuzi activitățile plăcute

Ok, ai pus punct în mintea ta, chiar ești hotărâtă să nu mai privești în urmă. Iar tu ai înțeles că trebuie să îți dai voie să suferi și ești foarte determinată să nu eviți emoțiile negative, să faci tot ceea ce este necesar pentru a te vindeca. Însă duci puțin la extrem noțiunea de a sta cu emoțiile tale și de a le simți. În sensul că refuzi să te distrezi, să faci lucruri plăcute crezând că dacă rămâi în solitudine exclusiv cu durerea… vei scăpa de ea mai repede.

Citește și:
De ce nu trebuie să îi spui partenerului tău secrete importante legate de familia ta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle