Te-ai săturat de relații eșuate? Ce trăsături să cauți la un bărbat cu care ai mai multe șanse la o relație sănătoasă

Îți dorești o relație sănătoasă, iar pentru asta e necesar să găsești bărbatul disponibil și capabil emoțional să ofere asta. Ce caracteristici are el.

Te-ai săturat de relații eșuate? Ce trăsături să cauți la un bărbat cu care ai mai multe șanse la o relație sănătoasă

O relație de cuplu presupune doi oameni, iar dacă vrei ca ea să fie și sănătoasă e necesar ca celălalt (desigur, și tu, să nu uităm de partea ta de responsabilitate) să întrunească anumite trăsături. Tu poți avea cele mai bune intenții și cea mai clară viziune despre un viitor armonios, dar nu poți construi de una singură. Și indiferent cât de disponibilă și în contact cu tine ești tu, nu poți face partea celuilalt. Ai avea nevoie de un scurt ghid, de elemente la care să fii atentă când cunoști pe cineva sau demarezi o nouă relație? Iată pe ce e util să pui accentul.

Maturitate

Un bărbat imatur este prea puțin probabil să se poată angaja în cuplu la nivelul pe care tu îl dorești. Nu e timpul lui pentru asta și nu are nicio legătură cu tine sau cât de valoroasă ești. Pur și simplu el încă nu se află acolo.

Vindecat emoțional

Cu toții avem în spate iubiri după care am suferit, relații sau căsnicii destrămate. Un bărbat încă prins în trecut nu este disponibil emoțional pentru un nou început adecvat. El nu e vindecat și ca atare nu poate să construiască alături de tine de vreme ce încă vizitează emoțional ruinele fostului cuib.

Empatic

Să se pună în papucii tăi ca și cum ai fi tu. De ce este acesta un punct esențial pe listă? Deoarece vor fi cu siguranță conflicte (nu, nu e sănătos să le eviți) în care e necesar să poată înțelege perspectiva ta, să aibă bunăvoința de a depune acest efort.

Să fie de încredere

Aici nu e vorba doar despre infidelitate. Chiar și așa, cine vrea un bărbat care să înșele? Încrederea se duce mai departe de asta. Încrederea că e onest cu sine dar și cu tine, că te poți baza pe el și pe ceea ce promite sau spune. Că nu te duce de nas, nu vrea să profite de tine, e autentic și nu vinde o imagine ireală.

Flexibilitatea…

… este necesară uneori chiar la nivel zilnic. De la negocierea filmului pe care să îl vedeți la comandarea sau gătitul mâncării, tipul de activități din timpul liber. Un bărbat rigid are în minte versiunea lui și atât. Nu este deschis să o vadă sau să o includă în universul lui și pe a ta. Practic el cere să te pliezi pe stilul lui de viață, fără să conturați o cale comună.

Obiective similare

Tu vrei o relație stabilă și serioasă, să vă mutați împreună, poate dacă lucrurile merg bine chiar să faceți un copil? Cum s-ar întâmpla toate astea dacă obiectivele lui ar fi altele?

Capabil să ofere iertare

Și chiar să o facă. Ranchiuna, dorința de răzbunare, de a plăti cu aceeași monedă erodează treptat relația de cuplu. Oricine poate face greșeli, iar ele nu rămân nediscutate, fără o modalitate mai sănătoasă de a aborda problema.

Citește și:
Partenerul tău devine abuziv emoțional? Cum să te aperi corect, relația având șanse de a fi salvată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle