Semne că bărbatul cu care te întâlnești încă are bagaje emoționale din trecut

Îți dorești o relație serioasă, dar ești sigură că el se poate implica? Uneori este tras în spate de anumite bagaje emoționale din trecutul său.

Semne că bărbatul cu care te întâlnești încă are bagaje emoționale din trecut

Fiecare poate avea diverse bagaje emoționale din trecutul său. Unele ne permit într-o anumită măsură să ne implicăm emoțional, altele ne fac indisponibili sau sabotează din când în când cursul firesc și sănătos la relației. Este nerealist să îți imaginezi că celălalt se așează în fața ta precum o coală albă de hârtie, perfect curată, pe care să vă scrieți voi povestea. Coala mai are pete de cerneală, zgârieturi ori este șifonată. Important este dacă poți nota pe ea sau cum să găsiți acea formulă optimă pentru ambii.

Te compară cu fosta

Și nu neapărat că tu faci anumite lucruri mai bine, ci dimpotrivă. Pentru că nu o mai are, fosta parteneră este idealizată, iar tu nu te ridici la nivelul la care era ea. Desigur îți subliniază asta constant. E frustrant, lipsit de respect și cum ai putea să construiești o relație cu cineva care se închină la o zeitate de mult apusă?

Vorbește constant despre experiențele din fosta relație

Cu toții avem o viață ce nu a început cu actualul partener de cuplu. Nu e neapărat util pentru relația actuală să povestești detalii din ceea ce ai trăit cu fosta iubire, dar se întâmplă. Câteva elemente, te pui la curent… Însă când la aproape fiecare întâlnire rememorezi ce s-a întâmplat cu fosta, ai un semnal de alarmă ce indică bagaje emoționale din trecut. 

Își dorește controlul cu orice preț

Cel mai probabil în fosta relație nu l-a avut deloc. A fost dominat de parteneră, de familia acesteia sau chiar de propria lui familie, iar acum nu vrea să facă aceeași greșeală. Să permită din partea celorlalți un comportament similar. Numai că nu știe măsura corectă, iar controlul este exasperant, condimentat și cu o doză mare de rigiditate, inflexibilitate.

Este foarte reținut în informații

Poate că a fost trădat, s-a profitat de el. Îi este foarte greu să aibă din nou încredere și ca atare alege să se dezvăluie treptat. Se teme să nu fie rănit și își dorește să te cunoască pe tine mai bine întâi, ca să se lămurească cu cine are de-a face.

Evită să se implice

Iar tu ar fi util să integrezi că nu îl poți vindeca, repara sau convinge. Este ok să îți alegi luptele, și să renunți la cele pierdute din start. Indiferent cât de grozav pare, nu e vorba de timing prost. Pentru că acum el nu îți poate oferi ceea ce tu ai nevoie, asta îl califică din start ca persoana nepotrivită pentru tine.

Are o mulțime de obiecte personale…

… de-ale fostei și nici nu face vreun efort să i le returneze în vreun fel. Tu dacă îți dorești să mergi mai departe în mod real, să îți vezi de viața ta, ai mai păstra în dulap haine de-ale fostului iubit? Cel mai probabil încă este agățat emoțional.

Insistă pe încheiere

Tot îți repetă că are nevoie de un closure, cum ai văzut că îi spun americanii în filme. Adică de o încheiere cu fosta parteneră, desigur la nivel emoțional. De unde tragi concluzia că încă este cu un picior acolo sau că nu a închis sufletește povestea. Adică nici nu a avut timp de vindecare, ca acum să fie apt pentru o nouă relație de cuplu.

Citește și:
Este mai simplu să renunți și să te desparți? De ce ar trebui să lupți pentru relația ta de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle