Ce anunț au făcut Prințul Harry și Meghan Markle la aniversarea a 3 ani de căsnicie

Ducii de Sussex vor ajuta la construcția un centru de sprijin și asistență în India, la 3 ani de la nunta regală.

Ce anunț au făcut Prințul Harry și Meghan Markle la aniversarea a 3 ani de căsnicie

Prințul Harry și Meghan Markle au sărbătorit pe 19 mai aniversarea a 3 ani de căsnicie, amintindu-ne tuturor de nunta regală de poveste pe care au avut-o la Palatul Windsor. Profitând de ocazie, cei doi au anunțat și implicarea într-un nou proiect al Fundației Archewell.

Într-o declarație publicată pe site-ul fundației, Ducii de Sussex au mărturisit că plănuiesc să ajute la construcția unui centru de asistență și sprijin pentru comunitate în Mumbai, India, în parteneriat cu World Central Kitchen, o altă organizație care își propune să asigure hrana celor mai puțin favorizați de soartă.

Măsura vine, așa cum precizează și comunicatul, pe seama numărului alarmant de îmbolnăviri și decese în urma COVID-19 din India. „În acest moment, cazurile de COVID-19 se împrăștie în întreaga Indie. Marți, numărul total de cazuri de îmbolnăvire în India a trecut de 25 de milioane, cu 260 de mii de cazuri noi și 4.329 de decese raportate numai în ultimele 24 de ore”, se arată în declarație. „Sute de mii de vieți s-au pierdut, milioane s-au infectat, și se răspândește înrijorarea că această criză e mult mai gravă decât se raportează.”

Fundația Archewell și World Central Kitchen (condusă de celebrul bucătar José Andrés) își unesc astfel forțele și deschid al treilea din cele 4 mari centre de sprijin și asistență promise, în cel mai mare oraș al Indiei. Tot în Mumbai se află și Myna Mahila, o organizație autohtonă care luptă pentru sănătatea și oportunitățile de angajare în rândul femeilor.

În decembrie anul trecut, Prințul Harry și Meghan au anunțat că fundația lor urmează să se asocieze cu World Central Kitchen pentru a deschide 4 centre de sprijin și asistență în acele regiuni ale lumii predispuse la dezastre climatice. „Pe parcursul viitoarelor crize, aceste centre pot funcționa ca bucătării în regim de urgență, sau ca locații de vaccinare, iar în vremuri mai blânde pot rămâne să funcționeze ca puncte de distribuire a hranei, ca școli, clinici sau chiar spații de refugiu pentru familii”, se mai menționează în declarația fundației Archewell.

Primul centru a fost finalizat în Dominica, o țară membră în Commonwealth, iar al doilea, în Puerto Rico, se află încă în construcție.

Prințul Harry (36 de ani) și Meghan Markle (39 de ani) au mai vorbit și într-o declarație precedentă despre aceste planuri, potrivit publicației People. „Sănătatea comunităților noastre depinde de abilitatea de a ne conecta la umanitate. Când ne gândim la Chef Andrés și la echipa sa incredibilă de la World Central Kitchen, ne amintim cum chiar și într-un an neprevăzut de greu, sunt atât de mulți oameni grozavi care sunt dispuși – și muncesc fără oprire în acest sens – să se sprijine unul pe celălalt”, a menționat cuplul. „World Central Kitchen ne inspiră prin compasiune în acțiune.”

Ducele și Ducesa de Sussex s-au căsătorit pe 19 mai la Castelul Windsor, în 2018, și au sărbătorit 3 ani de căsnicie cel mai probabil în liniște, în casa lor din Montecito, alături de fiul lor în vârstă de 2 ani și cu cadouri „creative, romantice” bazate pe o tradiție personală, după cum a declarat o sursă apropiată pentru People.

Harry și Meghan Markle așteaptă venirea pe lume a fetiței lor, în această vară, amănunt pe care cei doi l-au dezvăluit chiar în timpul interviului cu Oprah Winfrey difuzat la începutul lunii martie. „Să ai și un băiat și apoi și o fată – ce ți-ai putea dori mai mult?” remarca Prințul Harry pe atunci.

Citește și:
Asia Express 2021. Care sunt cele 9 echipe de vedete care concurează în sezonul 4

Text: Cristiana Daraban
Foto: arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people