Cate Blanchett și-a reciclat ținuta pentru deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

Președinta juriului Festivalului de Film de la Cannes, Cate Blanchett, a purtat o ținută reciclată la deschiderea oficială a evenimentului.

Cate Blanchett și-a reciclat ținuta pentru deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

Președinta juriului de anul acesta de la Cannes, Cate Blanchett (aici poți citi un interviu exclusiv cu ea, realizat de Roxana Voloșeniuc), este una dintre celebritățile care domină covoarele roșii ale lumii. Cate pare că nu poate să greșească, chiar și atunci (sau mai ales atunci) când își asumă ținute extravagante, chiar riscante, care le-ar da bătăi de cap unor fashioniste mai puțin experimentate. Noi, în redacție, o considerăm unanim regina încoronată a premierelor și galelor, și istoricul ei la astfel de ocazii stă dovadă pentru așa o afirmație. Tocmai de aceea este important că actrița a apărut, aseară, la deschiderea oficială a Festivalului de Film de la Cannes (unde îndeplinește complicatul rol de președintă a juriului) într-o ținută pe care a mai purtat-o o dată. (Avem și o galerie completă a ținutelor de la ceremonia de deschidere aici).

Este vorba despre o rochie Armani Prive din dantelă neagră, pe care fanii trebuie să o recunoască, cu siguranță, dintr-un motiv foarte simplu: Cate a purtat-o în 2014 la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, atunci când a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din Blue Jasmine.

Cate Blanchett, Globurile de Aur 2014

Cate Blanchett, Globurile de Aur 2014

Dar partea cu adevărat interesantă abia începe. Motivul pentru care Cate Blanchett a ales să își recicleze ținuta este angajamentul ei față de Green Carpet Challenge, inițiativa Liviei Firth de a promova moda sustenabilă. De altfel, Cate Blanchett a făcut și declarații în acest sens.

De la haine couture la tricouri, gropile de gunoi sunt pline de haine care au fost aruncate. Mai ales în ziua de azi pare ridicol faptul că aceste haine nu sunt prețuite și re-purtate pe parcursul unei întregi vieți.'

Cate Blanchett Cannes 2018

Cate Blanchett Cannes 2018

Și stilista lui Cate Blanchett, Elizabeth Stewart, a vorbit despre felul în care se îmbracă celebritățile la astfel de ocazii, subliniind faptul că rochiile de gală nu sunt deținute de vedete, ci împrumutate de la marile case de modă, ceea ce poate face dificilă re-purtarea lor. Cred că stigma ce înconjoară purtarea de mai multe ori a unei haine este arbitrară, o regulă care va dispărea la un moment dat. Nu vizităm muzeul Luvru cu gândul că vom găsi o nouă capodoperă la fiecare vizită. Adevărata frumusețe și arta sunt durabile. Nu pot să susțin ideea de risipă, perpetuând o regulă ce impune o singură purtare pentru o rochie frumoasă, și m-am gândit că e o ocazie nimerită pentru a demonstra asta.'

Cât despre Green Carpet Challenge, organizația va lucra în timpul festivalului cu persoane din industria filmului, de la celebrități la designeri și stiliști, încercând să aducă ideea de sustenabilitate în atenția publicului.

Citește și:
Cannes 2018, tot ce trebuie să știi

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people