Angelina Jolie trage un semnal de alarmă asupra violenței domestice

„Țara asta nu recunoaște că are o problemă serioasă în ceea ce privește violența domestică și abuzul asupra copiilor”, a declarat Angelina Jolie.

Angelina Jolie trage un semnal de alarmă asupra violenței domestice

Invitată în cadrul emisiunii Nightly News’ Kate Snow, Angelina Jolie a vorbit despre Violence Against Women Act, o nouă lege împotriva violenţei domestice comise asupra femeilor, pe care președintele Joe Biden a adoptat-o recent. VAWA a fost concepută pentru a oferi victimelor asistenţă medicală şi juridică și pentru a preveni violenţele de acest tip.

Angelina Jolie a tras un semnal de alarmă asupra efectelor pe care violența domestică le are asupra copiilor, precizând că trauma pe care aceștia o suferă le poate afecta sănătatea pe termen lung.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Este personal pentru toată lumea. Pentru toți cei cărora le pasă de familie, pentru cei cărora le pasă de copii, pentru cei cărora le pasă de propria siguranță și de sănătatea comunității lor”, a spus Angelina Jolie în cadrul interviului.

„Țara asta nu recunoaște că are o problemă serioasă în ceea ce privește violența domestică și abuzul asupra copiilor”, a mai adăugat actrița.

Luna trecută, Angelina Jolie a prezentat în cadrul Congresului Statelor Unite această lege, îndemnându-i pe politicieni să adopte proiectul legislativ în regim de urgenţă.

„Adevărul îngrozitor este că violenţa din familie s-a normalizat în ţara noastră”, a declarat actrița. „Mă gândesc la copiii care sunt terorizaţi şi care suferă în acest moment, precum şi la numeroasele persoane pentru care această lege soseşte prea târziu”, a mai spus Angelina Jolie, încercând să convingă Congresul american să prioritizeze legea.

Actrița a fost însoțită la eveniment și de fiica sa, Zahara.

„Sunt onorată să vizitez Washington, DC, împreună cu Zahara, și să lucrez cu avocați și politicieni pentru a moderniza și consolida #ViolenceAgainstWomenAct pentru a include protecție pentru sănătatea și siguranța copiilor, a comunităților de culoare, a triburilor, a supraviețuitorilor LGBTQ, a zonelor rurale și a tuturor supraviețuitorilor”, a scris Jolie la momentul respectiv pe contul său de Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

În urmă cu câțiva ani, actrița l-a acuzat pe fostul său soț, Brad Pitt, că ar fi comis acte de violență asupra fiului lor, Maddox, care la vremea respectivă avea 15 ani. În ciuda acuzațiilor formulate de Angelina Jolie, actorul a fost achitat de autoritățile americane.

Citește și:
Sandra Bullock, decizie neașteptată legată de cariera ei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video