Uma Thurman, Kill Bill, un accident de mașină și doi “nevinovați”: Quentin Tarantino și Harvey Weinstein

Uma Thurman a povestit pentru publicația New York Times despre abuzurile la care a fost supusă de producătorul Harvey Weinstein. Acum, istorisirea ei se complică, dezvăluind detaliile unui accident care a avut loc în timpul filmărilor pentru Kill Bill.

Uma Thurman, Kill Bill, un accident de mașină și doi “nevinovați”: Quentin Tarantino și Harvey Weinstein

La doar câteva zile după ce Uma Thurman a povestit pentru The New York Times că producătorul Harvey Weinstein a agresat-o în repetate rânduri, actrița își extinde aria acuzațiilor. Mai exact, ea a postat pe contul său de Instagram o filmare a unui accident care a avut loc în timpul filmărilor pentru pelicula Kill Bill, dând detalii despre felul în care s-a petrecut totul.

i post this clip to memorialize its full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) onPostez acest clip pentru a păstra expunerea sa în NYT de către Maureen Dowd. Circumstanțele acestui eveniment au fost neglijente până la limita infracțiunii. Totuși, nu cred că s-a întâmplat cu intenții rele. Lui Quentin Tarantino i-a părut foarte rău și este și în acest moment plin de remușcări în legătură cu incidentul, și chiar mi-a dat această filmare ani mai târziu ca să o las să vadă lumina zilei, indiferent de faptul că nu se va putea face dreptate în legătură cu asta. El a făcut asta în deplină cunoștință a faptului că îi va dăuna personal și sunt foarte mândră de el pentru că a făcut ce este corect și pentru curajul lui. Mușamalizarea după ce s-a întâmplat este de neiertat. Pentru aceasta îi socotesc vinovați pe Lawrence Bender, E. Bennett Walsh și pe infamul Harvey Weinstein. Au mințit, au distrus probe și continuă să mintă în legătură cu daunele permanente pe care le-au cauzat și aleg să suprime. Acoperirea lor a avut intenții rele și le doresc să le fie rușine pentru totdeauna. CAA nu a trimis niciodată pe nimeni în Mexic. Sper că se vor purta mai respectuos cu alți clienți, dacă își doresc să își facă treaba pentru care sunt plătiți cu ceva decență.'

În urma dezvăluirilor de agresiune sexuală, reprezentanții lui Harvey Weinstein au declarat că Domnul Weinstein recunoaște că i-a făcut avansuri doamnei Thurman în Anglia după ce a interpretat greșit semnalele acesteia din Paris. Și-a cerut scuze imediat.'

În interviul publicat în New York Times, Uma Thurman a declarat că a cerut ca un cascador să conducă mașina în acea scenă din Kill Bill, după ce a auzit de la un membru al echipei că mașina nu funcționa adecvat, însă regizorul Quentin Tarantino a insistat ca ea însăși să conducă vehiculul. Actrița a suferit un accident în acea mașină, vizibil și în filmarea pe care ea a făcut-o publică, care a lăsat-o cu sechele permanente în zona gâtului și a genunchilor.

Mărturisirile făcute de Uma Thurman apar după ce, cu câteva luni în urmă, actrița i-a avertizat pe reporteri că are multe de spus în legătură cu scandalul declanșat de Harvey Weinstein ce a rezultat în mișcarea internațională #MeToo, spunând și că este mult prea furioasă ca să comenteze la momentul la care a fost întrebată.

Între timp, Quentin Tarantino a răspuns și el acuzațiilor făcute de Uma Thurman, declarând că nu a fost implicat în mușamalizarea incidentului. De asemenea, regizorul a mai spus că nu a știut că și alți membri ai echipei de filmare și-au exprimat rezerva față de starea mașinii pe care urma să o folosească Uma Thurman în acea scenă. Trebuia doar să conducă, nici unul dintre noi nu a privit asta ca pe o cascadorie.', adăugând că actrița a pierdut controlul mașinii într-o curbă: Dincolo de a fi unul dintre marile regrete din cariera mea, este și unul dintre cele mai mari regrete din viața mea. Pentru foarte multe motive.'

Tarantino a recunoscut că a știut de acuzațiile de agresiune sexuală aduse de actriță împotriva lui Harvey Weinstein și spune și că a insistat ca Harvey Weinstein să își ceară scuze pentru a continua filmările la Kill Bill. Regizorul a mai spus și că a avut discuții intense cu actrița în legătură cu accidentul și că aceasta a avut dreptate să îl învinovățească.

În interviul acordat publicației Deadline, Tarantino vorbește și despre comportamentul său din timpul filmărilor – Uma Thurman declarase că el ar fi scuipat-o și sugrumat-o, ca parte dintr-o scenă. Normal, am făcut-o. Cine altcineva să o facă? În primul rând, nu aveam încredere în Michael Madsen pentru că nu știam în ce parte s-ar fi dus scuipatul dacă o făcea el. Am vorbit cu Uma și i-am spus că o să fac asta. Îl iubesc pe Michael, e un actor minunat, dar nu aveam încredere că îi va reuși asta.' Metodele dubioase de regizare ale lui Quentin Tarantino au mai fost interogate la un moment dat și de Diane Kruger, care a povestit într-un interviu că Tarantino a insistat să fie el cel care o strangulează într-o filmare pentru Inglorious Basterds.

Iar acum, chit că Uma Thurman l-a iertat pe Tarantino și că îl consideră pe Harvey Weinstein drept principalul vinovat pentru ce i s-a întâmplat, nu putem să nu ne întrebăm cât de normală este metoda de lucru a lui Tarantino.

Citește și:
Personalitatea anului 2017 desemnata de TIME: cum a influentat fenomenul #metoo intreaga lume

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people