TOP 10 cele mai dramatice filme de acțiune, care te vor surprinde cu adevărat

În cazul în care erai în căutarea unor filme care îmbină drama cu acțiunea, avem aceste propuneri pentru tine.

Există destul de multe exemple de drame care includ în povestea lor și tensiuni, acte de curaj, răzbunări, scene de luptă și acțiuni care să-ți mențină curiozitatea până când vei afla deznodământul. Tocmai de aceea, venim în ajutorul tău cu o serie de recomandări pe care să le pui pe lista ta de pelicule de urmărit în perioada următoare. 

1. Troy (2004)

Filmul Troy este regizat de către Wolfgang Petersen și, după cum probabil ți-ai dat seama din titlul peliculei, este adaptat după epopeea lui Homer. E readus în discuție asaltul asupra Troiei de către forțele Greciei. Drama se desprinde tocmai din dinamica pe care o au regii cu supușii lor.

2. Dracula Untold (2014)

Groaza, drama și misterul se împletesc perfect în filmul Dracula Untold regizat de Gary Shore. Actorul Luke Evans intră în pielea prințului Vlad Țepeș, care e nevoit să treacă printr-o transformare neașteptată și multe greutăți pentru a avea parte de puterea care îl va ajuta, în cele din urmă, să-și protejeze familia și regatul. 

3. Cherry (2021)

În acest film e urmărit parcursul lui Cherry, jucat de Tom Holland, care face tranziția de la a abandona facultatea la a fi medic militar în Irak. Ceea ce îl ține pe linia de putere este dragostea pe care o are față de Emily. Viața lui se schimbă complet în momentul în care se întoarce din război cu tulburare de stres post-traumatic și începe să aibă probleme cu drogurile și nu numai.

4. Atomic Blonde (2017)

Atomic Blonde o are în prim-plan pe Charlize Theron, care joacă rolul unei agente sub acoperire, pe nume Lorraine Broughton, care e trimisă într-o misiune în Berlin înainte de prăbușirea Zidului Berlinului cu scopul de a recupera un dosar care cuprinde o serie de nume importante. Pelicula nu duce lipsă de dramă, acțiuni intense și răsturnări de situație. 

5. The Fugitive (1993)

Harrison Ford îl interpretează pe Dr. Richard Kimble, un bărbat care e acuzat pe nedrept de uciderea soției sale. Vrea să-și facă dreptate cu orice preț și pentru asta e dispus să facă tot ce este necesar pentru a desluși acest mister. Astfel că, el merge pe urmele adevăratului ucigaș. Lucrurile nu sunt deloc ușoare pentru că e urmărit de o echipă de mareșali americani. 

6. Saving Private Ryan (1998)

Steven Spielberg se află în spatele regiei filmului Saving Private Ryan, care e dominat de dramatism și acțiune. Pelicula spune povestea unor soldați americani care, după debarcarea în Normandia, pornesc într-o călătorie pentru a-l salva pe soldatul James Ryan, căruia i-au fost omorâți trei frați în lupte. 

7. Blood Diamond (2006)

Solomon Vandy, jucat de Djimon Hounsou, ascunde un diamant prețios atunci când e răpit și forțat să lucreze în mine. În peisaj își face apariția și Danny Archer, interpretat de Leonardo DiCaprio, care descoperă ce anume ține ascuns Solomon și astfel, amândoi sunt de acord să aibă o înțelegere. Dacă Danny intră în posesia misteriosului diamant, Solomon vrea să-și găsească familia. 

8. Braveheart (1995)

Mel Gibson a regizat filmul Braveheart, în care a și jucat personajul principal, pe scoțianul rebel William Wallace. Curajul și dorința de a se răzbuna definesc această peliculă pentru că Wallace și aliații săi încearcă din răsputeri să scape de tirania regelui Edward I al Angliei. 

9. The Last Samurai (2003)

În filmul The Last Samurai, îl vei vedea pe Tom Cruise în rolul lui Nathan Algren, un ofițer militar american. Împăratul Japoniei îl angajează pe acesta pentru a instrui armata țării înaintea războiului modern. E capturat de către samurai și așa ajunge să fie inclus în această cultură. Însă asta îl pune în fața deciziei de a alege pentru cine luptă. 

10. Gladiator (2000)

Admiratorii filmelor de acțiune probabil că deja au văzut Gladiator, regizat de Ridley Scott. Moartea familiei sale îl determină pe Maximus, un fost general roman iubit de toți, interpretat de Russell Crowe, să caute răzbunarea. Pentru a face asta, devine gladiator pentru a fi tot mai aproape de inamicul său. 

Citește și:
11 comedii foarte bune care abordează prietenia dintre femei

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle