Pandemia a înrăutățit lucrurile? Cum să alungi plictiseala din cuplu

Plictiseala a scăzut gradul de satisfacție din cuplu? Există câteva lucruri pe care le puteți pune în practică împreună, dar și elemente care țin numai de tine.

Pandemia a înrăutățit lucrurile? Cum să alungi plictiseala din cuplu

Plictiseala tinde să amenințe cuplul într-un context normal, dar acum în pandemie situația este și mai pregnantă. Multiplele restricții, teama de coronavirus ne țin în casă. Plus că și mediul de lucru s-a schimbat, multe companii reducându-și spațiul, iar angajații lucrând de la domiciliu. Aspect care aduce și mai multă presiune, nu doar la nivel individual, ci și de cuplu. Așadar ce poți face pentru a reîmprospăta aerul relației voastre?

Cine erai înainte de a fi în cuplu

Când intrăm într-o relație de cuplu, și pe măsură ce aceasta evoluează, de multe ori avem tendința să renunțăm la toate acele activități care ne compuneau individualitatea. Mai scurt, să te lași pe tine la o parte pentru celălalt și pentru cuplu. Adică pui pe pauză sau anulezi aspecte din tine care inițial stârniseră interesul. Cum poți reaprinde scânteia? În primul rând lucrând cu propria persoană! Va fi benefic pentru tine și pentru relație să reiei acele activități sau obiceiuri care te împlineau, îți ofereau bucurie.

Operațiunea reinventarea

Aici discutăm doar la nivel de aspect fizic. Nu este superficial să prioritizezi grija față de corpul tău, felul în care ești îmbrăcată, manichiura, coafura, vopsitul etc. Până la urmă în orice relație este și o componentă de atracție fizică. Iar pandemia e posibil să fii determinat o scădere a interesului pentru felul în care arăți, iar dacă adăugăm și anii lungi de relație… e posibil ca rezultatul să nu fie neapărat unul strălucit, ci să indice mai mult delăsare. Așadar, ia atitudine.

Faceți sport împreună

Că mergeți împreună la sală, ieșiți la alergat, faceți sport acasă, deveniți parteneri de antrenament. Asta vă va ajuta să vă apropiați, să vă amuzați, să vă motivați și să vă monitorizați rezultatele. 

Colegi de bancă

Îți mai amintești cât de mult îți plăcea de colegul tău de bancă? Cât îi admirai inteligența, rezultatele? Cum studiul împreună avea un impact pozitiv asupra atracției? Transferă această experiență în relația cu partenerul tău. Vă puteți înscrie la un master, un curs de limbi străine, unul de gătit sau orice fel de clase vi se par interesante.

Redecorați

Unde vă petreceți cel mai mult timp? Unde faceți sex? Acasă! Și de foarte multe ori te-ai cam săturat de același ambient, același decor. Renovați dormitorul de la 0, adăugați doar câteva piese de mobilier sau obiecte decorative pentru un aer de noutate. Mergeți mult pe comod, senzual, o atmosferă care să fie prielnică… libidoului.

Stați de vorbă

Poate că sună banală această recomandare. Însă prinși cu serviciul, responsabilitățile zilnice, pur și simplu uitați să mai comunicați. Să stați de vorbă despre ceva plăcut, amuzant, nu despre facturi sau ce prostii au mai făcut copiii. Nu mai ajungeți să vă conectați autentic, iar când aveți câteva ore libere sunteți fiecare pe câte un gadget ori în liniște la un film. Iar dacă tot veți relua această interacțiune nu uitați de validări! Că a gătit ceva delicios, a finalizat un proiect important la serviciu etc. Studiile arată că suntem atrași de cei interesați de noi și care ne laudă, ne apreciază.

Citește și:
Îți este teamă să pui limite celor dragi? În ce fel îți vei îmbunătăți viața

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle