O aventura fara sa afle partenerul?

Colaboratorul nostru Ovidiu Simonca este tata si familist convins. Dintr-o data insa, intr-o du­mi­nica plina de arsita, ne-a telefonat propunindu-ne acest subiect. Recunoastem ca am fost mirate. Ce l-o fi apucat? S-o fi intimplat ceva in viata sa si noi nu stim? Mister...

O aventura fara sa afle partenerul?

Am un prieten casatorit de 15 ani. Asa cum se spune, el si sotia sa „se stiu de cind erau pustani“. Au crescut impreuna. S-au luat din dragoste si sentimentele au ramas nestirbite multi ani. El, capul familiei, s-a decis, imediat dupa 20 de ani, sa contribuie la prosperitatea familiei, adica sa faca bani. si a muncit zi si noapte, asa cum spune celebrul cintec interpretat de Gheorghe Dinica: „Pentru cine am muncit / toata viata mea? / Pentru copii, pentru casa / si nevasta mea“. Cind era mai tinar (acum are 33 de ani), mai iesea cu baietii la o bere. si „golanii“ il zgin­dareau: „Mai, Cristi, o vezi pe aia? Uite cit e de buna!… Hai, uita-te macar un pic, n-ai sa regreti“. Iar Cristi nici nu dorea s-o vada, nici sa intre in vorba cu ea, nu-i statea lui capul la flirturi, la complicatii, la ocheade. „Eu am nevasta mea, pe care o iubesc“, le raspundea amicilor care-l ispiteau sa arunce macar o privire spre femeia atragatoare.

Sigur, expresia rostita mereu ca un laitmotiv – „Eu am nevasta mea, pe care o iubesc“ – contine ceva fals si voi explica imediat de ce. In primul rind, desi e foarte bine sa-ti declari sentimentele, tine oarecum de naivitatea virstei sa spui mereu, oricui iti iese in cale, pe cine iubesti cel mai mult. Sa te falesti cu asta. Sa-ti ridici un zid de aparare impotriva oricaror ispite. In al doilea rind, expresia, desi vrea sa surprinda iubirea unica, contine o doza de nesiguranta. Adica iti verbalizezi iubirea, tocmai pentru a te convinge pe tine ca realitatea este exact asa cum o zugravesti in fata prietenilor. si, in al treilea rind, prietenul meu ajunsese la iubirea unica si neconditionata fata de sotia sa ca la un dat, in fata caruia nu te opui: asta e, asta e viata mea, asta e iubirea mea! Lua viata asa cum e, fara intrebari, nedumeriri, neclaritati, revolte sau evadari. Se considera omul unei singure femei, careia dorea sa-i dea tot ce are mai bun, mai frumos, mai placut. Avea ochii rosii si impaienjeniti de somn, dupa ore bune de lucru la calculator, dar tot mai gasea pu­terea sa ofere o imbratisare, un sarut, o mingiiere.

Firul se rupe

Normal, asa cum cred ca anticipati, undeva firul s-a rupt. Chiar ma intreb: putea sa fie altfel? Cei doi parteneri puteau sa ramina legati fedeles, sa-si declare vesnic iubirea, ea sa devina o Penelopa care sa-l astepte, oftind, pe barbatelul cel drag, care venea de la lucru obosit, cu bani si fericit s-o priveasca? Poate ca se putea, poate ca nu… Ce s-a intimplat, de fapt, intre cei doi? Ceva s-a erodat, ceva a dus la blazare, ceva a blocat elanul iubirii. Sigur, veti spune, dupa mai multi ani petrecuti cu acelasi partener, intensitatea iubirii nu mai este ca la inceput. E firesc, dar poti gasi alte prilejuri sa spui: „Eu am nevasta mea, pe care o iubesc!“.

Numai ca, in povestea aceasta, raspunsul e foarte simplu: relatia sexuala dintre cei doi nu era OK. Daca e sa-l credem pe Cristi, facea dragoste cu sotia lui cam o data pe luna, intr-o singura pozitie, iar daca incerca vreo diversificare, ea ii spunea: „Nu-ti forta norocul!“. si Cristi, din dragoste, „nu forta norocul“, se consolase cu gindul ca n-are parte de partide incendiare de sex. Poate ca si asta era un dat, o cruce pe care trebuia sa o duca, era rabdator, era impacat cu gindul ca, poate, „sexul nu e viata lui“. Omul nostru a indurat pentru ca nu avea alternativa.

Muncea, muncea, muncea, sotia ii nascuse o fata, alerga sa-i cumpere lapte si pampersi, si traia pentru copil, toata dragostea lui fixindu-se in acel bot cu ochi. Dar fata a crescut, acum are sase ani, doamna lui continua sa faca mofturi cind era vorba de sex, deja o bintuiau migrenele, oboseala, viata asta de rahat in care nu mai ai timp sa bei o cafea cu prietenele din liceu si sa birfesti. Iar Cristi, vai, a participat, fara nevasta (migrenele astea, cit sint de pacatoase si cum nu te lasa sa iesi din casa, cum zaci in pat fara simtire!) la un chef cu colegii de la serviciu. Un chef linistit, erau si sefii lui de fata, oameni rigurosi si seriosi, care nu permiteau nici macar la chefuri sa intreci masura. Dar, oricite constringeri ar fi fost, tot s-a dansat, tot a apucat o colega sa-si puna bratele dupa gitul sau. Seara respectiva s-a incheiat poate cu inca un dans, nimic provocator, nimic mai mult.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle