O aventura fara sa afle partenerul?

Colaboratorul nostru Ovidiu Simonca este tata si familist convins. Dintr-o data insa, intr-o du­mi­nica plina de arsita, ne-a telefonat propunindu-ne acest subiect. Recunoastem ca am fost mirate. Ce l-o fi apucat? S-o fi intimplat ceva in viata sa si noi nu stim? Mister...

O aventura fara sa afle partenerul?

„In pat, e o leoaica!“

Numai ca acea colega era tinara, era frumoasa, era spirituala, n-avea mi­gre­ne, nu statea inchisa in casa uitindu-se la telenovele, era singura si – bingo! – avea si apartament. De la dans s-a trecut la o cafea bauta in oras, de la cafea s-a ajuns la o cerere de ajutor pe motive profesionale (sa stiti ca puteti sa cuceriti un barbat si daca ii solicitati sprijinul intr-o treaba profesionala; va va ajuta imediat, ii gidilati orgoliul si s-ar putea sa fie inceputul unei relatii). Iar intr-una din zile, s-a intimplat.

Nu m-am putut abtine sa-l intreb pe Cristi: „si cum e Anca la pat?“. „E o leoai­ca, ma simt excelent, sint in extaz, dar si ea ma doreste mereu. O data, desi paream epuizati, m-a dorit din nou, repede, si a fost excelent, din nou“.
Sotia e multumita, el aduce in continuare bani acasa. Desi partidele de sex s-au rarit tinzind spre zero, lucrul nu pare sa o deranjeze. Cristi are, putem sa o spunem, o aventura, care nu pare sa-i afecteze casnicia. S-a intimplat sa plece cu Anca si citeva zile din oras (motivind ca are treburi profesionale urgente, care nu pot suferi aminare), dar sotia iubita nu s-a prins. Sau poate ca s-a prins, dar n-a reactionat. Oricum, Cristi ramine un tata bun, isi iubeste copilul si isi petrece mult timp cu el.

Toata aventura, desi curge feri­cit, are si un dram de incertitudine. Ceea ce, la inceput, intre el si Anca, parea doar atractie sexuala, acum s-a transformat intr-o adevarata dependenta sentimentala. Anca vrea sa-si petreaca tot mai mult timp cu Cristi, l-ar vrea toate noptile numai al ei, uneori, cind el e cu sotia, ii mai trimite cite un SMS de drag, iar Cristi trebuie sa-si fereasca telefonul de priviri indiscrete. Se mai intimpla si invers: sotia sa-l sune cind el e cu Anca, rugindu-l sa cumpere ceva pentru casa, iar Cristi joaca teatru, promite ca va cumpara, dar mai zaboveste la Anca. Deocamdata, cum spuneam, totul pare lapte si miere intre Cristi si Anca. Dar daca Anca va dori mai mult?

Se poate si cu un sot gelos si posesiv!

A doua poveste este si mai palpitanta. Probabil ca aveti habar de acei soti gelosi care te suna de zeci de ori pe zi, pretextind ca te-au cautat sa-ti spuna cit de mult te iubesc. Telefoanele sint o forma de verificare: unde se afla sotia mea, poate vorbi, ce se aude in fundal, ce glas are, e bucuroasa ca ma aude? O femeie cu un sot gelos e imposibil sa aiba o aventura, veti spune fara sa va indoiti. Acea sotie nu poate face un pas fara sa poata fi detectata. Nu merge la chefuri cu colegii, nu iese la cafea cu prietenele, ca el face bot („Nu-ti place acasa? Nu vrei sa te distrezi cu mine, sa bei cu mine? Nu-ti place sa fii cu mine, doar noi doi?“).

Dragostea lui o sufoca, atentia lui posesiva o exaspereaza. Ar vrea mai multa libertate – una nevinovata –, dar se teme ca sotul se supara, ca va avea parte de certuri iscate din nimic. Asa ca se comporta ca o scolarita premianta care nu chiuleste de la ore. E mereu devreme acasa, il anunta daca intirzie, isi lasa telefonul mereu deschis, cauta sa-i faca pe plac, vrea sa-i ofere delicii sexuale, vrea sa fie o sotie model, care sa-si faca datoria fata de sot (chiar daca sotul se mai intimpla sa aiba ejaculari precoce, ea trebuie sa se arate multumita, innebunita, sa mimeze orgasmul, ca, altfel, este intrebata: „Te gindesti la amant?“). Dar, recunoasteti, e ceva artificial in tot acest comportament.

Sotia aceasta, sa o numim Delia, se cenzureaza, isi im­pune un tip de relationare care ii desfigureaza personalitatea. In mod real, nu-i sta gindul la aventuri. Dar ea, in studentie, a fost o fata plina de viata. Era sufletul petrecerilor, isi lua colegele de camin si haladuiau prin cluburile din oras, dansind fara incetare. si astazi ride sanatos, apreciaza o gluma, are replica. Ii place sa se ingrijeasca de imaginea ei, iese intotdeauna de-acasa ca scoasa din cutie, si-a impus sa mai slabeasca, desi nimeni nu i-a reprosat ceva in acest sens, consuma multe fructe.

Daca ati observat, un sot gelos are foarte mult timp, pentru el profesia este in plan secundar, toata atentia este focalizata pe sotie. Numai ca si unui sot gelos i se pot ivi oportunitati de afaceri. si poate lipsi de acasa, si poate fi angajat in proiecte care ii consuma mult timp. Asa ca sotia, Delia, incepe sa respire. Mai intii, vede ca poate sta mai mult timp singura, ceea ce o avantajeaza. Pe urma, raspunde invitatiilor unor colegi sa bea un gin la sfirsitul programului. In fine, un coleg mai insistent incepe sa o curteze. si raspunde. si se intim­pla.
La inceput, ii suna in minte o intre­bare: „Ce sens are aceasta aventu­ra?“. Apoi, nu mai cauta raspunsul. Se intimpla pentru ca se poate intim­pla. Iar sotul gelos nu observa. Delia se preface aceeasi fata cuminte si obedienta. si, ca sa-si prelungeasca aventura, incepe sa-l caute ea cu telefoanele pe sotul sau. E o forma de protectie. Ii arata ca-i pasa de el si se pune la adapost de alte intrebari, de alte curiozitati. Nu stim cit va continua aventura. Deocamdata, Delia zice ca e chiar indragostita. Sa fie indragostirea o alta forma a libertatii?

Cit te implici?

Dragi cititori si cititoare, nemultumirile din cuplu, daca nu sint discutate franc, deschid poarta spre aventura. Mai ales nemultumirile sexuale. Aventurile nu le poti programa, dar le poti ascunde. Daca nu vrei sa divortezi, daca nu vrei sa rupi o relatie, aventura poate fi acoperita. Se gasesc atitea clipe cind poti sa spui ca esti intr-un loc si tu sa fii in bratele cuiva. Mai greu e cu tehnologia moderna: telefoanele mobile te pot gasi pretutindeni, dar si aici e o solutie – sa raspunzi ca si cind nimic nu se intimpla, sa dai vina pe intemperii, pe RATB, pe diverse prietene pisaloage care te intirzie acasa.

Aventura ar putea fi o forma de redes­co­perire, o evadare, te simti bine si iesi din rutina si din uzura zilnica. Marele pericol: cit te implici? Daca traiesti sub semnul „carpe diem“, aventurile pot fi si iertate, cel putin in proprii ochii. Nu ma intelegeti gresit: nu fac aici apologia aventurii. Doar spun si inchei asa: aveti grija cum functionati in cuplu, daca sinteti nemultumit si nu puteti discuta cu partenerul sau partenera tot ce va apasa, inseamna ca aveti o problema. Aventura nu e o solutie de a va suplini partenerul mofluz, dar daca se intimpla, nu regretati. S-ar putea sa va ajute si in cuplu, pentru ca, intotdeauna, comparatia e o cale de a progresa. Paradoxul poate fi si acesta: un om care a avut o aventura s-ar putea sa fie mult mai galant in cuplu. Sau, cel putin, sa incerce. Inca ceva: nu va sufocati si nu va pisalogiti partenerul sau partenera.

Un om sufocat va cauta o gura de aer curat in alta parte, mai devreme sau mai tirziu…
 

Foto:Vintage

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle