Longevitate mare? Ce trebuie să faci în cuplu dacă vrei să trăiești mai mult

Relația de cuplu te poate ajuta sau împiedica să ai o longevitate mai mare! Există un set de bune practici pe care îl poți implementa de azi.

Longevitate mare? Ce trebuie să faci în cuplu dacă vrei să trăiești mai mult

De câte ori nu ai auzit la prietenele tale, ori poate ai zis chiar tu: relația asta mă îmbătrânește, fostul m-a îmbătrânit 5 ani. Oamenii de știință confirmă că într-o anumită măsură ai dreptate, iar relația de cuplu îți influențează nu doar calitatea vieții, ci și durata ei. Adică relația ta te face să ai o longevitate mai mică sau mai mare, în funcție de anumite criterii care sunt respectate sau nu.

Să fii lângă grupul tău de suport

Ideea de a o lua de la capăt în țară în alt oraș, în străinătate, e foarte tentantă. Voi împotriva tuturor, uniți să vă creați un nou destin. Specialiștii spun că e o mișcare bună atâta timp cât aveți alături prieteni sau rude. Căci familia, prietenii formează acel grup de suport care vă poate face viața mai ușoară și implicit mai lungă. Dar ei să fie geografic alături de voi, nu la mii sau sute de kilometri distanță. Astfel încât să vă poată ajuta la modul practic.

Să aveți o viață sexuală activă și bună

Definiția sexului de calitate diferă de la cuplu la cuplu, persoană la persoană, iar acesta e un avantaj. Sexul bun și regulat are un impact semnificativ pentru calitatea relației voastre. Eliberarea hormonală și aspectele psihologice sunt strâns unite. În timpul sexului se eliberează hormonul atașamentului, ceea ce vă aduce mai multă conexiune și vă leagă emoțional mai mult. Stresul este combătut eficient, dormi mai bine, ba chiar sunt arse calorii.

Nu vă izolați

E romantic să petreceți timp voi doi, dar oamenii sunt animale sociale și ca atare aveți nevoie de grup. Grup de prieteni cu care să ieșiți, să aveți diferite activități conform zonei voastre de interes. Desigur puteți avea acei prieteni cu care mergeți pe munte, și celălalt grup cu care vizitați expoziții și vă duceți la concerte. Așadar aveți nevoie de socializare în doi, însă și la nivel individual. El se duce la fotbal, tu la yoga. El iese cu băieții la bere, tu ieși cu fetele la un film. Ceea ce se traduce și prin păstrarea și hrănirea relațiilor personale pe care le aveți în afara cuplului. Impactul asupra organismului se reflectă în incidență mai mică de diabet, hipertensiune sau obezitate.

Ritualuri împreună

Poate că sunteți religioși și mergeți la biserică împreună cu familia și prietenii care împărtășesc aceeași credință cu voi. Sunteți pasionați de sport și discutați despre, vă antrenați împreună cu anumiți prieteni. Există prânzul de duminică în familie pe care îl respectați ori de câte ori sunteți în oraș. Mesele în general nu sunt doar despre mâncat și băut pe repede înainte, ci și ocazii de a vă conecta cu cei dragi, de a glumi, de a aborda subiecte interesante.

Citește și:
Ți se pare că tu duci în spate, singură, toată relația de cuplu? Semne că lucrurile stau exact așa

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle