6 tipuri de yoga pe care orice începător le poate încerca

Sună destul de derutant, nu-i așa ? Nu e yoga un simplu concept ? Ei bine, există mai multe tipuri de yoga, fiecare având beneficii distincte pentru corpul și spiritul tău.

6 tipuri de yoga pe care orice începător le poate încerca

Yoga este o practică extrem de complexă, iar dacă nu ai încercat-o până acum, la o primă vedere poate părea greu de înțeles și de realizat. Aproape ca atunci când înveți o limbă nouă. Așa cum există mai multe tipuri de dans, de la salsa la tango, și aici găsim mai multe tipuri de yoga.

Cum îți dai seama care e cea mai potrivită pentru tine? Practica e întotdeauna cea mai bună, însă până atunci, îți prezentăm cele mai populare tipuri de yoga pe care le poți încerca, chiar dacă ești începătoare.

Vinyasa

Este extrem de dinamică, presupunând trecerea dintr-o postură în alta în mod constant. Acest tip de yoga te ajută să îți îmbunătățești echilibrul și să îți tonifici musculatura. Este considerată ca fiind una dintre cele mai puternice forme de yoga fiindcă presupune rezistență la efort, dar și coordonarea mișcărilor cu respirația. Un alt atuu al acesteia este acela că este extrem de diversă, nu se bazează pe reguli stricte, permițând adăugarea sau schimbarea unor posturi după bunul plac. Pe lângă faptul că îți tonifică mușchii și că vei obține o mai mare flexibilitate, vinyasa te ajută să îți îmbunătățești imunitatea și să previi apariția bolilor cardiovasculare.

Yin

Acest tip de yoga este opusul Vinyasei. Dacă prima presupune multă mișcare, Yin yoga este cu precădere o practică meditativă. Este ideală dacă suferi de anxietate sau te confrunți cu un nivel ridicat de stres, ajutându-te să îți găsești echilibrul și să te bucuri de o stare de bine. Este un stil de yoga lent, în care posturile pot fi menținute până la câteva minute. Principalul beneficiu pe care ți-l va aduce, pe lângă energia pozitivă, este acela că îți va crește circulația sângelui în articulații, acționând direct asupra tendoanelor şi a ligamentelor.

Ashtanga

Dacă îți place să urmezi o rutină, atunci acest tip de yoga este ideal pentru tine. Ashtanga este dinamică și se concentrează pe sincronizarea respiraţiei cu mișcarea. Fiecare serie din Ashtaga are o succesiune de posturi stricte. Întotdeauna le vei urma pe aceleaşi și în aceeași ordine.

Kundalini

Te interesează partea spirituală? Atunci trebuie să practici acest tip de yoga. Scopul principal al acesteia este trezirea energiei aflată la baza coloanei vertabrale, care este o sursă de creativitate și de putere spirituală. Fiind destul de statică, accentul cade asupra meditației.

Tipuri de yoga: Hatha

Hatha este o combinație de mai multe tipuri de yoga. Nu este la fel de dinamică precum vinyasa, însă nici la fel de statică precum kundalini. Presupune exerciții de respirație, concentrare, gesturi ale mâinilor, meditație și posturi diferite. Dacă ai fost destul de sedentară în ultimul timp, este tipul de yoga de care ai nevoie.

Hot yoga

După cum îi spune și numele, acest tip de yoga se desfășoară la o temperatura ridicată, de 40ºC. Circulația sangvină va fi stimulată, iar musculatura extrem de relaxată. Hot yoga se bazează pe 26 de posturi și două exerciții de respirație, punând astfel în mişcare toate funcțiile corpului, dar revigorându-ți în același timp și mintea. Datorită mediului cald, îți va crește rezistența, dar și forța musculară, în special în zona abdomenului, a brațelor și picioarele, făcându-le mai tonifiate.

Citește și:
5 schimbări mici care pot avea un impact major asupra sănătății tale

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet