Ți se pare că tu duci în spate, singură, toată relația de cuplu? Semne că lucrurile stau exact așa

Poți fi singură în doi, iar toată relația să meargă datorită ție. E important să îți vezi comportamentul și să lași partenerul să facă și el eforturile necesare.

Ți se pare că tu duci în spate, singură, toată relația de cuplu? Semne că lucrurile stau exact așa

Ai senzația că numai tu lupți pentru relația voastră și sunt momente când efectiv te simți singură în doi. Se poate ca partenerul tău de cuplu să nu fie foarte implicat. Mai degrabă detașat, absent și încerci să compensezi din greu și aportul lui. Ori el și-ar dori să contribuie la bunul mers al relației, dar nu mai are loc de tine. Din nevoia ta de control ai acaparat fiecare domeniu al cuplului, ceea ce te aduce la un moment dat în etapa epuizării și frustrării că nu e umăr la umăr lângă tine și tu faci tot.

Nu mai ai deloc energie

Parcă ai mutat munții din loc, dar oboseala nu este una de natură fizică, ci emoțională. Parcă nu mai ai nicio picătură de voință, motivație și nu îți vine să ridici un deget. Te simți descărcată de energie, iar orice gest de amabilitate ți se pare un efort pe care refuzi să îl duci la bun sfârșit.

Crezi că nu îi pasă

Parcă te lupți cu morile de vânt sau vorbești singură. Este atât de pasiv încât asta te scoate din sărite, de unde și reacții ample de furie sau cicăleală de care nu te credeai vreodată în stare. Pentru că tu te-ai ocupat de tot, credința că nu îi pasă se insinuează și sapă în mintea și inima ta punând la îndoială calitatea și deznodământul relației.

Simți că profită de tine

Ceea ce oferi consideri că nu este nici pe departe egalat de ceea ce primești. Observi preocuparea lui pentru binele personal, atingerea obiectivelor sale, menținerea confortului cu orice cost din partea ta. Uneori simți că ai un rol matern pentru el, ori de sprijin în carieră, de ghidaj. Sunt contexte când pur și simplu te simți folosită.

Ce face el pentru tine?

Te-ai întrebat de nenumărate ori, te-ai apucat de notat pe o listă, însă ori erau extrem de puține elemente, ori nu ai scris nimic pe foaie. Un exercițiu simplu care ți-a dezvăluit un tablou îngrijorător, pe care îl intuiai dar nu voiai să îl conștientizezi.

Ce faci tu pentru el?

Similar exercițiului anterior, acesta relevă mult mai clar toate acele lucruri care au căzut în responsabilitatea ta. De la îngrijirea copiilor, când ții loc de tată, până la relația cu părinții lui de care te ocupi în locul lui, diverse aspecte casnice ori chiar legate de business dacă aveți o afacere împreună. Nu discutăm doar de zona casnică, ci de multiple domenii ale vieții voastre.

Încărcătura ta negativă

Nivelul satisfacției tale personale în cuplu este foarte scăzut. Ai resentimente, frustrare, tristețe, un cumul de emoții negative și scenarii, unele chiar foarte fanteziste, care încearcă să explice lipsa lui de implicare.

Citește și:
Simți că te sufoci în relația de cuplu? Cum să obții spațiul personal de care ai nevoie

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle