Filme de neratat în luna octombrie 2022 în cinematografe

Care sunt noutățile cinematografice pe care abia așteptăm să le vedem luna aceasta la cinema? Ți-am pregătit o mică selecție.

Iată ce filme poți vedea în luna octombrie 2022 în cinematografe.

Black Adam

Un film cu supereroi în care rolul principal este interpretat de Dwayne „The Rock” Johnson? Cum am putea refuza așa ceva, mai ales când din distribuție face parte și celebrul Pierce Brosnan în rolul lui Doctor Fate. Pelicula se concentrează pe personajul Black Adam, anti-erou cu puteri nemaivăzute, iar efectele speciale și scenele de acțiune te vor captiva cu siguranță.

Premiera: 21 octombrie

Amsterdam

Plasat în anii ’30, filmul lui David O. Russell îi are în distribuție pe Anya Taylor-Joy, Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana, Timothy Olyphant. Pelicula spune povestea a trei prieteni care sunt, pe rând, martori ai unei crime, apoi suspecți principali și, în final, cei care scot la lumină unul dintre cele mai șocante comploturi din istoria Statelor Unite.

Premiera: 14 octombrie

See How They Run

Un producător de film disperat vrea să dea lovitura la Hollywood cu ecranizarea unei populare piese de teatru. Producția începe, dar după mai mulți membri ai echipei sunt uciși, cinicul inspector Stoppard și mai juniorul lui ajutor, Stalker, intră în scenă și se trezesc într-o veritabilă poveste „whodunit”. Din distribuție fac parte Adrien Brody, Sam Rockwell, Saoirse Ronan.

Premiera: 7 octombrie

The Woman King

Acțiunea filmului are loc în Regatul Dahomey, actualul Benin, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Nanisca, cel mai remarcabil general al amazoanelor, trebuie să înfrunte invazia franceză și triburile din jur care încearcă să-i distrugă onoarea și să-i înrobească poporul. Această femeie își va conduce armata, inclusiv pe fiica ei Nawi, într-o luptă pentru a preveni distrugerea a tot ceea ce iubesc. În secolul al XIX-lea, amazoanele din Dahomey au condus o luptă acerbă împotriva coloniștilor francezi, sub ordinele generalului Nanisca și a fiicei sale Nawi. Filmul are o distribuție de excepție: Lashana Lynch, Viola Davis, Hero Fiennes Tiffin, John Boyega.

Premiera: 28 octombrie

Capra cu trei iezi

Filmul are la bază una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), și îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele. În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie (actorul Marius Bodochi) care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică.

Premiera: 28 octombrie

Coupez!

Ce zici de o comedie horror? Și vorbim chiar de una regizată de Michel Hazanavicius, câștigător al premiului Oscar pentru The Artist. În timp ce lucrează la un film cu zombi, de categoria a doua, o mică echipă de cineaști este atacată de zombi cât se poate de reali. Lesne de înțeles, lucrurile o iau razna. Din distribuție fac parte Bérénice Bejo și Romain Duris.

Premiera: 21 octombrie

Halloween Ends

Ce poate fi potrivit în luna octombrie decât o nouă peliculă din franciza de succes Halloween? Și nu vorbim despre orice film, ci despre legendara înfruntare dintre Michael Myers și Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) care ajunge acum la un înfiorător climax.

Premiera: 14 octombrie

Marocco

O poveste universală despre responsabilitatea morală a faptelor care duc la consecinţe fatale, dar şi despre lanţul faptelor mici făcute cu intenţii bune care generează prăbuşirea unui eşafodaj construit pe o iubire puternică. Într-un şir de întâmplări în care toţi au avut intenţii bune, dar totul se sfârşeşte cu moarte, cine e vinovatul?! Din distribuția filmului fac parte Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu și Emilia Popescu.

Premiera: 7 octombrie

Medieval

Filmul spune povestea legendarului Jan Zizka, comandant de oști al Cehiei secolului al XV-lea, care a reușit să învingă armatele Ordinului Teutonic și Imperiului Roman. Din distribuție fac parte Michael Caine, Ben Foster și Sophie Lowe.

Premiera: 7 octombrie

Citește și:
Actori care au refuzat un rol de supererou pentru a juca altul diferit

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle