Ești foarte indecisă în cuplu? Ce vulnerabilități ascunde nehotărârea 

Este un bărbat bun, care îți bifează o mulțime de criterii în ceea ce privește o relație serioasă și un viitor împreună. Cu toate astea ești indecisă. Aici este vorba despre tine, nu despre el.

Ești foarte indecisă în cuplu? Ce vulnerabilități ascunde nehotărârea 

Ești indecisă și asta îți dă o majoră stare de disconfort. Nu doar pentru partener este dureroasă nehotărârea ta, ci și pentru tine. Nu te duci în nicio direcție, bați pasul pe loc și te întrebi necontenit ce ar fi mai bine să faci. În primul rând să privești spre tine și ceea ce se petrece la nivel interior. Ca să depășești blocajul este necesar să dai nas în nas cu fricile, temerile, vulnerabilitățile tale.

Detașarea

Indecizia poate fi legată și de o detașare emoțională care te împiedică să fii conectată atât la partener cât și la tine. Probabil că în trecut ai suferit foarte mult, iar această detașare a fost un mod de a face față, de a te proteja. Iar acum când un nou pericol este la orizont (dacă te deschizi și te implici 100% poți fi rănită) scutul s-a activat de la sine.

Perfecționismul

În căutarea relației perfecte ți-ai conturat niște standarde pe care nu le poate atinge nimeni, poate doar un personaj de film sau de roman. Iar această lipsă de punere în act a relației perfecte te face să fii indecisă. Căci el nu are absolut toate trăsăturile acelea de pe listă. Pe care oricum nu le poate avea nimeni.

Efortul

Relația de cuplu, un viitor construit împreună presupun un anumit grad de efort la care tu nu prea ești dispusă să te înhami. Ți-ai dori ceva foarte simplu, fără bătaie de cap, unde eventual celălalt să muncească. Asta include și anumite comportamente cu iz egoist din partea ta, prioritizând confortul personal.

Lipsa ta de claritate…

… asupra ceea ce îți dorești de la viață în momentul prezent sau într-un viitor cât de cât apropiat. Nu știi dacă vrei să vă mutați împreună, să vă căsătoriți, să faceți un copil sau să achiziționați bunuri împreună. Este posibil ca viziunea asupra întregii tale vieți să fie una neclară, aceeași confuzie fiind și în alte arii, de exemplu pe plan profesional, alegerea locației în care să trăiești, la nivel de obiective sau țeluri.

Vrei să mulțumești pe toată lumea

Prietenii îți prezintă un narativ despre cum văd ei o relație de cuplu, părinții au o altă optică, partenerul vine și el cu viziunea lui. Ție ți-ar plăcea să îi mulțumești pe toți, să fie toată lumea fericită. În acest peisaj nu te gândești la fericirea ta și ce anume ar aduce-o.

Nu mai ai încredere în deciziile tale

Privești viitorul cu teamă deoarece nu știi dacă decizia pe care o ai acum în minte este cea corectă. Constant aduci trecutul în prezent și te îndoiești de ce simți și ce gândești raportându-te la decizii anterioare. Ai crezut că procedezi bine, apoi deznodământul a fost unul nefericit sau în defavoarea ta, și ți-ai pierdut încrederea în tine.

Citește și:
De ce te simți nefericită deși ai o relație de cuplu cu un bărbat extraordinar

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle
 Urmărește ultimele
noutăți în format video
Play