De ce te simți nefericită deși ai o relație de cuplu cu un bărbat extraordinar

Da, se poate să te simți nefericită, deși calitatea relației de cuplu este una foarte bună. Deoarece nefericirea nu are legătură cu el, ci cu tine.

De ce te simți nefericită deși ai o relație de cuplu cu un bărbat extraordinar

De cele mai multe ori când ești nefericită transpui asta asupra partenerului de cuplu. El nu se poartă adecvat, nu te face să te simți iubită, nu poți crede într-un viitor și o viață împreună. Însă sunt situații când bărbatul de lângă tine se comportă ireproșabil, când te gândești cât ești de fericită că îl ai. Și cu toate astea, dacă tragi linie satisfacția este una scăzută. Asta pentru că viața ta nu este compusă numai din relația de cuplu, iar responsabilitatea fericirii propriii este a ta, nu a partenerului de cuplu.

Nu îți cultivi pasiunile

Ai în minte un tipar de viață cel mai probabil dobândit din familie, de la părinți. Și deși nu ți-a cerut-o nimeni, în speță partenerul, treptat ai renunțat la tine și la ceea ce te îmbogățea în afara relației. Întrucât ai învățat de la mama și/sau de la tata, că o femeie aflată într-un cuplu se dedică acestuia 100%, și se lasă la o parte pe ea. În felul acesta uiți cine ești, nu îți mai recunoști identitatea deoarece ai asimilat-o unui singur rol din viața ta: cel de iubită.

Alte relații scârțâie

Poți fi fericită în cuplu și nefericită că ai o relație precară cu prietenii. Că v-ați îndepărtat în timp datorită responsabilităților și problemelor cu care v-ați confruntat fiecare. Ori nefericită pentru că relația cu părinții tăi nu este una suficient de hrănitoare și suportivă.

Sens profesional

Viața profesională este un aspect important în existența noastră care e compusă din viața familială, personală și profesională. Când într-un domeniu există un dezechilibru major, viața în sine se află în acest dezechilibru și experimentezi tristețe, dezamăgire, frustrare. Fă un cerc și descoperă la nivel grafic cum se află în realitate reprezentate aceste trei domenii. Cât la sută ocupă fiecare și de ce este necesar să faci tu la nivel practic pentru a te afla cât mai aproape de echilibru.

Cauți să impresionezi

Ești într-o vânătoare continuă de validări. Cea care vine din partea partenerului de cuplu este insuficientă. Dorești să impresionezi cât mai mulți oameni, ei să te laude, să te aprobe și faci eforturi teribile în acest sens. Cumva depinzi de părerea lor și ești foarte sensibilă la modul în care ei se raportează la tine.

Nu îți apreciezi evoluția

Ești atât de critică cu tine încât nu te bucuri de realizările tale, nu le sărbătorești și le vezi ca insuficiente. Vrei și mai mult, și mai mult, te supui singură unei presiuni enorme ce vine dintr-o exigență foarte ridicată la adresa ta.

Ruminații

Analizezi orice aspect minor pe toate părțile, iar nopțile tale sunt un lung șir de gânduri ce nu îți dau pace. Ești prinsă în mintea ta, în diverse scenarii negative legate de orice, de la job până la cuplu. Ești temătoare, anxioasă, cu drobul de sare deasupra capului. Vin dovezile că te-ai îngrijorat degeaba, răsufli ușurată, dar cu prima ocazie o iei de la capăt.

Citește și:
Viața voastră sexuală începe să scârțâie? Gesturi mici care reaprind dorința

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle