Vreți să vă căsătoriți sau să vă mutați împreună? Cum să îți evaluezi relația înainte de o decizie importantă în cuplu

Cochetați cu o decizie importantă în cuplu, precum mutatul împreună sau căsătoria? Ai nevoie de o radiografie la rece a relației? La ce întrebări să îți răspunzi.

Vreți să vă căsătoriți sau să vă mutați împreună? Cum să îți evaluezi relația înainte de o decizie importantă în cuplu

A venit momentul acela când cântăriți o decizie importantă în cuplul vostru. Poate că cererea în căsătorie are de obicei nota aceea de surpriză, dar voi preferați să discutați onest și deschis despre viitorul vostru. Sau nu ați ajuns încă acolo și mutatul împreună e primul pas. Ori nu credeți prea mult în actul căsătoriei, poate că fiecare dintre voi a fost căsătorit la un moment dat și a dispărut miza, astfel încât locuitul oficial la aceeași adresă este dovada maximă de asumare. Iar dacă vreți să vă evaluați relația, iată câteva perspective.

Relația cu apropiații voștri

Fiecare are o familie și un grup de prieteni. Cum se poartă celălalt cu ei? Te-a pus să alegi între el și familia sau prietenii tăi sau a înțeles că este natural să vrei să îți hrănești, menții relațiile cu oamenii care ți-au fost apropiați ani îndelungați? Nu are o afinitate pentru cineva anume? Aveți discuții frecvente legate de acea persoană sau a ales calea diplomației și a distanțării?

Ambițiile tale

Te susține, îți sprijină visurile sau mai degrabă îți taie aripile? Tu cum reușești să împaci viața profesională cu cea personală? Dar el? Este munca o fugă inconștientă de acasă?

E refugiul tău

Fiecare la un moment dat are neplăceri, eșecuri, trece prin momente dificile. Sau experimentează bucuria, reușita. Este el prima persoană către care te îndrepți în acele situații? Simți că alături de el ai un spațiu sigur, cu afecțiune, acceptare, înțelegere? Simți că te poți baza pe el, că te protejează?

Îi vezi mai mult calitățile

Nimeni nu este perfect. Și chiar dacă uneori te enervează teribil cu tot felul de lucruri mici pe care le face, poți trăi cu defectele sale, iar calitățile pe care le posedă sunt mai mult decât convingătoare sau valoroase.

Vedeți viața la fel

Sunteți în sincronizare perfectă legat de tot ceea ce înseamnă viața și diversele sale fațete. Aveți aceleași principii și vă doriți aceleași lucruri. Dacă ceva nu se aliniază, nu este o piatră de hotar, un element care să reprezinte un impediment în evoluția voastră ca relație.

Vă alegeți în fiecare zi

Știți clar că vreți să fiți împreună. Nu există un dubiu aici. Da, ați mai trecut prin despărțiri, veți supraviețui și de data aceasta, dar alegeți conștient în fiecare zi să rămâneți împreună și să vă clădiți o viață în doi. Asta înseamnă și timp petrecut împreună, timp de calitate, conștientizarea faptului că este necesar să oferiți prioritate relației voastre.

Nu intrați în lupte de putere

Nu există un singur mod de a rezolva lucrurile, al tău sau al lui, ci unul comun. Sunteți deschiși la negocieri, la compromis sănătos benefic relației. Nu intrați în competiție unul cu celălalt, nu luptați să vă dovediți superioritatea în cuplu.

Citește și:
Ești o persoană optimistă? Cum influențează asta calitatea relației tale de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle