Ești extrem de critică și agresivă cu tine? Ce să îți spui ori de câte ori ai un eșec sau faci o greșeală

Nu te mai biciui ori de câte ori faci o greșeală. Înlocuiește perspectiva fatalistă cu una mult mai realistă, bazată chiar pe experiențe anterioare.

Ești extrem de critică și agresivă cu tine? Ce să îți spui ori de câte ori ai un eșec sau faci o greșeală

Ori de câte ori faci o greșeală devii cel mai aprig dușman al tău. Te critici, îți spui vorbe urâte și de multe ori fapta respectivă este mult exagerată în mintea ta, iar ceilalți nu percep greșeala atât de… capitală. Ești tristă, dezamăgită, nu mai vezi o zonă de lumină și totul este învăluit de negativism sau perspective fataliste despre viitor. Înlocuiește discursul critic cu o variantă mult mai benefică pentru tine.

Greșeala mă împinge către succes

Ironic, ai descoperit ce nu funcționează. Uneori nu poți găsi soluția cea mai potrivită până nu dai greș de nenumărate ori, indiferent cât de neplăcut ar fi asta. Știi ce să nu mai pui în practică, în ce alte direcții să îți îndrepți energia. Practic te focusezi spre noi variante care au potențialul de a te aduce mult mai aproape de țelul tău.

Ceilalți sunt testați

Ce om nu este supus greșelii? Există cineva care face totul perfect? Care nu a gafat în viața sa? Ei bine, prin greșeala ta fără să vrei vezi și cum se raportează persoanele dragi la tine și faptele tale. Cât de critice sau înțelegătoare pot fi, în ce măsură pot ierta, se pot uita și la nevoile tale. Sau cum te sprijină sau nu în procesul de reparare. 

Imperfecțiunea e parte din viață

Înveți să nu mai pui atât de multă presiune pe tine. Că poate greșeala este și rezultatul unor standarde extraordinar de înalte, iar aici este necesar să ajustezi volumul. Să vezi care sunt mesajele pe care ți le transmite partea ta critică exigentă și cum le poți adapta la o realitate mai rezonabilă.

Învăț să fiu mai flexibilă…

… nu doar cu propria persoană ci și cu ceilalți. Acele cerințe enorme de regulă sunt proiectate pe tine dar și pe cei din jur, de la care ai așteptări foarte mari. Când ele nu sunt îndeplinite ești foarte dezamăgită și furioasă. Iar o anumită inflexibilitate vine ca o consecință ce distruge relații chiar de durată. Nu vezi și posibilitatea de a ierta și de a recadra, vindeca, reconstrui relația cu persoana respectivă.

Greșeala e o lecție despre mine…

… și caracterul meu. Vezi ce poate fi toxic pentru tine și cei din jur, ce anumite aspecte personale se necesită a fi îmbunătățite. Greșeala îți poate deschide ochii către bunătate și înțelegere față de tine, către o călătorie spre sine, evoluție și creștere personală.

 

Citește și:
Semne că partenerul tău de cuplu trece printr-o perioadă critică din punct de vedere emoțional

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle